6 bin öğretmen göreve iade edildi

OHAL kapsamındaki KHK'lerle açığa alınan öğretmenlerden 6 bin 7'si bugün göreve iade edildi. İade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı. Bakanlık, iade edilenler hakkındaki inceleme ve soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alınan binlerce öğretmenden 6 bin 7'si bugün itibariyle göreve iade edildi.

Konuyla ilgili Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu:

Eğitim-Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç ise göreve iadelerle ilgili şu Tweetleri attı:

Hangi ilde kaç Eğitim-Senli öğretmen göreve iade edildiHangi ilde kaç Eğitim-Senli öğretmen göreve iade edildi

KONCUK: İADELER HIZLANDIRILMALI

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk  da Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

İşte Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un o açıklamaları:

6000 kişinin iade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı ancak bunların ağırlıklı olarak eylemden açığa alınanlar olduğu anlaşılmaktadır.

Diğer sebeplerle açıktakilerin iadesinde bakanlıkların bu kadar ağır davranması anlaşılmazdır. Açığa almada süper, iadede kaplumbağa hızı.

5 bin öğretmen bugün göreve iade edilecek5 bin öğretmen bugün göreve iade edilecek

İhraçların iadesinde ise şuana kadar hiç bir gelişme olmamıştır. İş ve işlemlerin nasıl yürütüldüğü hiç kimse tarafından açıklanmamaktadır.

Gerek açıkta bekleyenlerin gerekse ihraç olan kişilerin göreve iadesinde hızlı davranılmalı ve ihraç kriterleri tamamen değiştirilmelidir.

MEB: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise göreve iade edilen öğretmenlerle ilgili inceleme ve soruşturmanın devam ettiği uyarısı yapıldı.

(HABER MERKEZİ)

Öğretmenlerin yüzde 80'i gazete bile alamıyorÖğretmenlerin yüzde 80'i gazete bile alamıyor