Hangi ilde kaç Eğitim-Senli öğretmen göreve iade edildi

KHK'lerle açığa alınan öğretmenlerden 6 bininin göreve iade yazıları bu akşam itibariyle valiliklere gönderilmeye başlandı. Eylül ayında açığa alınan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 9 bin öğretmenden yaklaşık 6 bini göreve iade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL kapsamındaki KHK'lerle açığa alınan öğretmenlerden 6 bini bugün göreve iade edildi. İade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı. İadelerin tamamına yakınını, Aralık 2015'teki iş bırakma eylemine katıldıkları için açığa alınan Eğitim-Sen üyesi öğretenler oluşturdu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, saat 17.00 itibariyle, Hatay, Van, Batman, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da  5264 sendika üyesinin göreve döndüğünü söyledi.

Açığa alınan tüm Eğitim-Sen üyesi öğretmenler göreve iade edilen kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını bir kez daha yineleyen Karaca, şu açıklamada bulundu: “Açığa alınan öğretmen arkadaşlarımızın FETÖ ya da darbeyle herhangi bir şekilde ilişkilendirilemeyeceğini defalarca söyledik. Sendikal faaliyetler suçmuş gibi gösterilip, bu kapsamda öğretmenlerin açığa alındığını her defasında dile getirdik. Şimdi buradan dönülmüş görünüyor. Bugün 6 bin öğretmen iade edildi. Bakanlıktan resmi açıklamayı bekliyoruz. Bu karar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alındığı için Kanun Hükmünde Kararnameye gerek yoktu. MEB geri dönüş bildirimini yapıyor. Şu an elimizdeki bilgilere iller itibariyle göreve iadeler şöyle:

Hatay: 925

Batman: 800,

Van: 466

Adıyaman : 400 (bu sayı 420 de olabilir),

Şanlıurfa: 400

Diyarbakır: 2253

Mardin: 11

6 bin öğretmen göreve iade edildi6 bin öğretmen göreve iade edildi

Bu tabloya baktığımızda karşımıza şu çıkıyor; Sendikal faaliyetlerden dolayı açığa alınan öğretmenlerin tamamı geri dönecektir. Zaten bizim talebimiz de buydu. Sendikal faaliyetlerin terörle, darbeyle ilişkilendirilemeyeceğini her defasında dile getirdik. Göreve iadelerde bunun göstergesidir. Ama bu kapsamda tüm öğretmenlerin geri dönmesi gerekiyor. Şu an mesai bittiği için diğer illerdeki iade işlemleri için sayı veremiyoruz.”

MARDİN'DE İLK ETAPTA 11 İADE

Açığa alınan öğretmen sayısının yoğun olduğu illerden biri de Mardin. Mardin Eğitim-Sen başkanı Hamdullah Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı görüşme sonrasında şu ana kadar 11 öğretmenin göreve iade edildiğini, kendilerine yarına kadar tam sayının netleşeceğinin bildirildiğini söyledi.

KAÇ KİŞİ AÇIĞA ALINMIŞTI

Eylül ayında 9300 Eğitim-Sen üyesi açığa alınmıştı. Tunceli'de 400'ün üzerinde öğretmen aynı ay içinde göreve iade edilmişti. Soruşturma kapsamında 600'ün üzerinde sendika üyesi ise kasım başında görevden uzaklaştırılmıştı. Eğitim-Sen üyelerinden yaklaşık 8300'ü ile ilgili idari soruşturma devam ediyordu.