Eken'in yönettiği madenler 'mezar' oluyor!

Şirvan'daki maden faciasında 6 işçinin ölümüne neden olan maden sahasını işleten Park Elektrik A.Ş.'nin yönetim kurulundaki isim tanıdık: Ünlü özel harekatçı Korkut Eken'in oğlu Refik Güray Eken... Eken, 2011 yılında yaşanan Afşin-Elbistan göçüğü ile ilgili davada da sanık sandalyesinde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt'in Şirvan ilçesinde, 6 işçinin ölümüne neden olan bakır madenini işleten Ciner Holding’e ait Park Elektrik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu üyelerinden biri, eski özel harekatçı Korkut Eken'in oğlu Refik Güray Eken.

Güray Eken'in adı ilk olarak bu kazada geçmiyor. 2011 yılında gerçekleşen, 11 kişinin ölümüne neden olan Afşin-Elbistan göçüğünde de Korkut Eken'in oğlu Güray Eken'in ismine rastlamak mümkün.

collolar Çöllolar Kömür Sahası’nda 2011 yılında meydana gelen iki göçükte 2 madencinin cesedine ulaşılmış, 9 işçi toprak yığınının altında kalmıştı. Aradan geçen 6 yıla rağmen, işçilerin naaşına ulaşılamadı.

Ciner Grubu'na ait Park Madencilik, Kazan Elektrik, Eti Soda gibi birçok şirketin yönetim kurulunda bulunan Refik Güray Eken, 2 gün önce 21'inci duruşması gerçekleşmesine rağmen hâlâ sonuçlanmayan Afşin-Elbistan göçüğü ile ilgili süren davanın da sanıklarından.

Kahramanmaraş'ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan alanda meydana gelen göçükte 2011 yılında toprak altında kalan 11 madencinin hepsi ölmüştü. Çöllolar Kömür İşletmesinde yaşanan ve 11 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan göçüklerle ilgili 23 kişi hakkında 15’er yıl hapis cezası istemi ile açılan davanın 21'inci duruşması geçtiğimiz salı günü (22 Kasım 2016) görüldü.

2011'DE KAMU DAVASI AÇILMIŞTI

Güray Eken'in de içinde bulunduğu 9’u özel şirket görevlisi, 14’ü de kamu personeli toplam 23 kişi hakkında, 'Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 2011 yılında kamu davası açılmıştı. 23 kişinin yargılandığı Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 21. duruşmasında, göçükte hayatını kaybeden ve cenazesine hâlâ ulaşılamayan Muhsin Koşan’ın yakınlarının avukatı Emre İlhan, müvekkillerinin Park Teknik A.Ş. hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini açıkladı. Muhsin Koşan'ın ailesi, kazadan iki yıl sonra, 2013 yılında işletmeci firma Park Teknik A.Ş. ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) aleyhine açtıkları manevi tazminat davasını geçtiğimiz haziran ayında kazanarak 200 bin liralık tazminat hakkı elde etmişti.