KPSS'ye rekor düzeyde katılım

OHAL'le birlikte kamuda 100 bini aşan ihraç, KPSS'ye rekor düzeyde katılıma neden oldu. KPSS'ye yaklaşık 3.5 milyon kişi başvurdu. Sınavda, Ömer Halisdemir sorusu da yöneltildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan KPSS'ye yaklaşık 3.5 milyon aday başvurdu. Bu rakam bir rekor. KPSS'de adaylara 15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldüren astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi.

Sınavda, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Sınav saat 12.00'de tamamlandı.

Sınavda, "Hangi üniversitenin ismi Ömer Halisdemir olarak değiştirildi" sorusu da yöneltildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Niğde Üniversitesi'nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini geçen haftalarda açıklamıştı.

2 MİLYON BAŞVURU BEKLENİYORDU

Öte yandan 3 milyon 498 bin kişinin katılımıyla sınavda bir rekor da kırılmış oldu. Bu sayı, ÖSYM'nin şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yaptığı en büyük sınav niteliğinde. KPSS'ye 2 milyon başvuru bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, "2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak" demişti.

SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruda, bugün uygulanan 2016-KPSS  ortaöğretim düzeyi temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına internetten  erişilebileceği bildirildi.

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE YANITLARI İÇİN TIKLAYIN

APARTMAN SORULARI FENOMEN OLDU!

2016-KPSS ortaöğretim sınav sorularının internette yayınlanmasının ardından "apartman soruları" fenomen oldu.

İşte o sorular ve cevapları

soru

Bu yılki KPSS ön lisans sınavına başvuran aday sayısı ise 1,5 milyonu buldu.

(HABER MERKEZİ)