Çocuk istismarının üzeri örtülmeye çalışılıyor

Adıyaman'da bir İmam Hatip lisesinde 30 öğrenciye çocuk istismarı yapıldığı ortaya çıktı. 1 hademe tutuklandı, 3 idarecinin görev yeri değiştirildi. Konuyu gündeme getirmeye çalışan bir yerel gazeteci ve siyasetçiye ise baskı yapıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki İmam Hatip lisesinde öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenciye cinsel istismar yapıldığı ortaya çıktı. Olayın duyulması üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında okulun hademesi tutuklanarak cezaevine konulurken, 3 öğretmenin de görev yerleri değiştirildi. Son 2 yıldır kız ve erkek 30 çocuğun istismara uğradığı iddia ediliyor. Genellikle köylerden, gelir düzeyi düşük öğrencilerin kaldığı okul ve yurt binasında güvenlik görevlisi bulunmuyor.

GAZETECİYE BASKI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Taciz haberini öğrenen ve Facebook'ta bu konuyu duyuran siyasetçilere, yazdıklarını silmeleri için baskı yapılıyor" dedi. Taciz iddiasını sosyal medyada duyuran bir yerel gazeteci ile CHP Gerger İlçe Başkanı Abdurrahman Acar'ın da bu baskılara maruz kaldığını belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

"Gerger'deki okulda dehşetengiz bir taciz iddiası var. Bir gazeteci bunu sosyal medyada yazıyor. Emniyet ve Savcılık, bu paylaşımların silinmesi için baskı yapıyor. Aynı konuyu İlçe Başkanımız Abdurrahman Acar da gündeme getiriyor. İlçe Başkanımıza da baskı yapmaya çalıştılar. Başkanımız geri adım atmadı. Ne yazık ki; kamu görevlileri taciz iddialarının üstünü örtmeye çalışan bir tutum içinde." CHP'nin yaklaşık 30 öğrenciye yönelik taciz iddiasının üstünün örtülmesine izin vermeyeceğini belirten Yarkadaş, Gerger'de yaşayan ailelerin de konuya duyarlı olması gerektiğini söyledi. Olayı TBMM'ye taşıyacağını ifade eden CHP'li Yarkadaş, soru ve araştırma önergeleri ile konuyu yakından takip edeceklerini söyledi.

Etiketler çocuk istismarı