Cansu Kaya davasında müebbet

18 yaşındaki Cansu Kaya davası karara bağlandı. Sanıklardan N.D.'ye müebbet, M.P.Ç.'ye ise 42 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili 25 yaşındaki N.D. ve 18 yaşındaki M.P.Ç.’nin kasten öldürme, cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis istemiyle yargılandığı dava bugün karara bağlandı. 25 yaşındaki N.D.'ye ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 36 yıl hapis, 18 yaşındaki M.P.Ç.'ye ise 42 yıl hapis cezası verildi.

Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’nde garson olarak çalıştığı restorandan geçen yıl 14 Haziran’da mesai bitimi ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan Cansu Kaya’nın, 3 gün sonra Dalyan Kanalı Çandır Geçişi Mevkii’nde su üzerinde cesedi bulundu. Genç kız 17 Haziran’da gözyaşları içinde toprağa verildi. Kaya’nın son olarak Dalyan’daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. ile birlikte yürüdüğü görüldü. Bunun üzerine gözaltına alınıp tutuklanan N.D. ve M.P.Ç. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

ÇELİŞKİLİ RAPORLAR

Muğla Adli Kurumu’nda yapılan ilk otopside Kaya’nın boynunda basıya bağlı ekimoz (kanın cilt altına sızması), kafada travmaya başlı hematomlar (kanın damar dışına çıkması) ve genital bölgesinde kanamalı yırtık tespit edildi. Ancak mahkeme sürecinde aynı bulguları inceleyen İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu, Kaya’nın suda boğulmaya bağlı olarak yaşamını yitirdiğini tespit ederek, tecavüz ve cinayet bulgularına rastlanılmadığı yönünde yeni bir rapor düzenledi. Bunun üzerine mahkeme heyeti geçen 10 Haziran’da Kaya’nın öldüğü noktada keşif yaparak, bilirkişi ve dalgıçlar eşliğinde Kaya’nın ölüm nedenini araştırdı. Mahkeme heyeti geçen 24 Haziran’da savunmalar, adli tıp raporu, keşif izlenimleri ve dalgıç görüşlerini dikkate alarak tutuklu sanıklar N.D. ve M.P.Ç.’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Sanıkların tutuksuz yargılandığı dava bugünkü duruşmayla karara bağlandı.

(MUĞLA-DHA/HABER MERKEZİ)