HDP'lilerin İzmit'e girişine izin verilmedi

Tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ya destek olmak isteyen HDP'lilere polisler izin vermedi. Kimlik kontrolü yapan polisler araçların dışındaki pankartları topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ya destek vermek için cezaevi önünde basın açıklaması yapmak isteyen HDP'lilere izin verilmedi. Aralarında HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın da bulunduğu HDP'lilerin araçları İzmit girişinde durduruldu. Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin yakınına ulaşan bir grup HDP'li burada basın açıklaması yaptı.

Tutuklanarak Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne gönderilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ya destek olmak isteyen HDP'liler, İzmit'e doğrı yola çıktı. HDP'liler yoldayken polisler yol üzerinde önlem aldı. HDP'lilerin araçlarını polisler kimlik kontrolü yaptı. Araçların dışındaki pankartlar polisler tarafından toplandıktan sonra araçlar geri çevrildi.

BİR GRUP HDP'Lİ CEZAEVİ YAKINLARINA ULAŞTI

Polisin güzergahlarda yaptığı kontrollere rağmen bir grup HDP'li Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin yakınında bulunan bir çay ocağının önüne ulaşarak, burada toplandı. Yaklaşık 25 kişilik grup burada basın açıklaması yaptı.

Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmasını protesto eden HDP'liler, açıklamanın ardından dağıldı. (KOCAELİ/DHA)

kocaeli-hdp-2 Kocaeli F Tipi Cezaevi yakınlarına ulaşan bir grup HDP'li basın açıklaması yaptı.