İstifa eden öğretmeni önce açığa aldılar sonra göreve iade ettiler

MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili davada yargılanan bir öğretmen, daha önceden istifa etmiş olmasına rağmen açığa alındı. Bakanlık, darbe girişiminin ardından açığa aldığı öğretmeni göreve iade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silah taşıyan MİT TIR'ları ile ilgili davada yargılanan öğretmen Mehmet Cevher Koyuncu, istifa etmiş olmasına rağmen açığa alındı. Darbe girişimi ile ilgili soruşturmada açığa alınan Koyuncu, bakanlık incelemesini ardından göreve iade edildi.

Evrensel gazetesinden Volkan Pekal'ın haberine göre, MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili davada firari sanık olan öğretmen Mehmet Cevher Koyuncu, 30 Mayıs 2016'da istifa etti. Koyuncu, istifa dilekçesini eşi aracılığıyla görev yaptığı Seyhan Malazgirt Ortaokulu'na gönderdi. Koyuncu'nun istifa dilekçesi 10 Haziran'da kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada açığa aldı, daha sonra ise görevine iade etti.

Kararı skandal olarak değerlendiren Eğitim Sen Adana Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, “Soruşturmalarda ince eleyip sık dokuduklarını ve titiz davrandıklarını, ayrıca suçlu ile suçsuzu ayıracaklarını söyleyen Başbakan, MEB ve diğer hükümet yetkilileri bu skandala nasıl cevap verecekler?” dedi.