Evrensel Gazetesi'ne beraat

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu, "Terör örgütü propagandası yapmak”, “Suçu ve suçluyu övmek” suçlamalarıyla haklarında açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu hakkında açılan 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Suçu ve suçluyu övmek' suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşmasında mahkemeden beraat kararı çıktı.

Polat ve Nasuhbeyoğlu hakkında Evrensel gazetesinin internet sitesinde, 9 Ekim 2015 günü ‘HPG: Yüksekova’da Türk’ün gücünü göreceksiniz diyen polis alıkonuldu’ başlığıyla yayımlanan haber nedeniyle “Terör örgütü propagandası yapmak”, “Suçu ve suçluyu övmek” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, Barış Vakfı Sözcüsü Hakan Tahmaz, Birgün gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Berkant Gültekin'in yanı sıra çok sayıda gazeteci de izledi.

'KAMOUYUNU İLGİLENDİREN BİR HABERDİ'

İlk olarak savunmasını yapan Vural Nasuhbeyoğlu, söz konusu haberin gazetecilik faaliyetinden kaynaklı olduğunu belirtti. Nasuhbeyoğlu, "Habere konu olan mesele kamuoyunda çokça tartışılmış, tepki çekmiş bir mevzudur. Herhangi bir kasıt ya da herhangi bir terör örgütünü öven bir ifade yer almamıştır. Kamuoyunu bilgilendiren bir haberdi" dedi. Gazetenin genel yayın yönetmeni Fatih Polat ise "Biz haberci olarak önce haberi teyit etmeye çalışır, teyit edemezsek de iddia diye veririz. Bu haber de iddia olarak verilmiştir. Yaptıklarımız doğrudan gazetecilik faaliyetidir. Gazetecilik suç değildir" dedi. Kararını açıklayan mahkeme suçun maddi unsurunun oluşmadığını belirterek Polat ve Nasuhbeyoğlu'nun beraatine karar verdi. (HABER MERKEZİ)