İstanbul Barosu seçimlerinde gerginlik

36 bin 500 üyesi olan İstanbul Barosu bu gün yeni yönetimini belirliyor. Oyunu kullanmak için salona gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi bir grup avukat tepki gösterdi. Protestocu avukatlarla Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi avukatlar arasında gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Barosu, dün başlayan ve bu gün de devam Genel Kurul'da yeni yönetimini belirliyor. 36 bin 500 kayıtlı üyesi bulunan İstanbul Barosu'nda genel başkanlık için beş aday yarışıyor. Genel kurul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılıyor.

İstanbul Barosu'nda yeni başkan Durakoğluİstanbul Barosu'nda yeni başkan Durakoğlu

OY VERME İŞLEMİ SAAT 17.00'YE KADAR SÜRECEK

Oy kullanma işlemi bugün sabah saatlerinde başladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın oy kullanmasının ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi bir grup avukat, Kahraman'a slogan atarak tepki gösterdi.

Kahraman oy kullanmasının ardından Haliç Kongre Merkezi'nden ayrılırken Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi avukatlar da Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi avukatlara karşı tepki gösterdi. İki grup avukat arasında yaşanan gerginlik karşılıklı sloganlarla da uzun süre devam etti. Gruplar arasındaki gerginlik diğer avukatların araya girmesi ile son buldu.

kahraman İsmail kahraman oyunu verdikten sonra salondan ayrıldı.

Oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar devam edecek. Saat 17.00'den sonra sandıklar açılmaya başlanacak. Sandıktan çıkan sonuçlara göre İstanbul Barosu'nun yeni başkanı belli olacak. Ardından Baro Yönetim Kurulu için 10 asil ve 10 yedek üye seçimi, Baro Disiplin Kurulu için 5 asil 3 yedek üye seçimi, Baro Denetleme Kurulu için 3 asil 3 yedek üye seçimi, Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu için 121 asil, 121 yedek delege seçimi yapılacak.

İstanbul Barosu'nu 2 yıl boyunca yönetmeye talip olan adaylar şöyle:

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu: Başkan adayı Several Ballıkaya

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubunun adayı avukat Several Ballıkaya, seçimde yarışan tek kadın aday. Ballıkaya, 26 yıldır İstanbul Bakırköy'de serbest avukat olarak çalışıyor. Ballıkaya, Özgürlükçü Çağdaş Hukukçular Grubu ve Çağdaş Avukatlar Grubu'nun ortak adayı olarak seçimlere giriyor. Ballıkaya, İnsanlar hakları hukuku, ceza hukuku alanındaki çalışmalarıyla tanınan bir isim. Ballıkaya’nın 10 kişilik Yönetim Kurulu listesinin içinde de 5 kadın üye yer alıyor.

'Baroyu devlet kurumu olmaktan çıkaracağız''Baroyu devlet kurumu olmaktan çıkaracağız'

Milliyetçi Avukatlar Grubu: Başkan adayı Ali Rıza Kaplan

Kaplan, seçim sürecini 'İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu ile birliğe' sloganıyla yürüyor. Kaplan, adaylık kampanyasında 'itibarlı avukat, mesleki gelecek, adalet ve güven' temalarını ön plana çıkarıyor. 1970 Zonguldak doğumlu olan Kaplan, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kaplan, Özel Güvenlik Hukuku, Kat Mülkiyeti Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku alanlarında Arel Üniversitesi’nde ve özel Güvenlik Eğitim Merkezleri’nde dersler verdi. İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubunun 15 kişilik yönetim kurulu üyesi bulunuyor. Yönetim Kurulunda 3 kadın avukat yer alıyor.

Kaplan: Kanun yaptıran baro olacağızKaplan: Kanun yaptıran baro olacağız

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu: Başkan adayı Mehmet Durakoğlu

Avukat Mehmet Durakoğlu 'Kaldığımız yerden Devam' sloganıyla adaylık kampanyasını yürütüyor. Durakoğlu, Şu an İstanbul Baro Başkanı olan Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Kocasakal geçtiğimiz aylarda İstanbul Barosu'na aday olmayacağını açıklamıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Durakoğlu, avukatlara özel servis aracı sağlanması, adliyelere kreş açılması, avukatların özel sağlık sigortası primi ödeme külfetinden kurtulması gibi vaatlerde bulunuyor.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun 10 kişilik Yönetim Kurulu üyeleri arasında 4 kadın avukat yer alıyor.

Durakoğlu: Genç avukatların sorunları örgütlenerek çözülürDurakoğlu: Genç avukatların sorunları örgütlenerek çözülür

Hukukun Üstünlüğü Platformu: Başkan adayı Mehmet Sarı

Mehmet Sarı en genç başkan adayı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Mezunu Sarı, seçim çalışmalarını ''Birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız'' sloganıyla yürütüyor. Hukukçular Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Sarı, sivil toplum alanındaki çalışmalarıyla biliniyor. Hukukun Üstünlüğü Platformunun 10 kişilik Yönetim Kurulu adaylarından 5’i kadın 5’i ise erkek

Sarı: Baro tek tip ideoloji ile yönetilemezSarı: Baro tek tip ideoloji ile yönetilemez

Avukat Hakları Grubu: Başkan adayı Ömer Kavili

Avukat Ömer Kavili, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nin kurucusu. Şu an merkezin başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Ömer Kavili, 1981-1983 yılları arasında İstanbul Adalet Meslek Yüksek Okulu’nda okuduktan sonra okul birinciliği ile hukuk fakültesine geçiş yaptı. Kavili, İstanbul Barosu'na adaylığını en son açıklayan isim. Avukat Hakları Grubunun Yönetim Kurulu listesi henüz açıklanmadı. (HABER MERKEZİ)

'Türkiye'ye yargıyı biz getireceğiz''Türkiye'ye yargıyı biz getireceğiz'