İstanbul Barosu'nda yeni başkan Durakoğlu

23 bin 921 avukat 92 sandıkta oy kullandı, İstanbul Barosu yeni yönetimini belirledi. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu seçimi açık ara farkla kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 36 bin 483 üyesi bulunan İstanbul Barosu’nun yeni yönetimi belli oldu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun Başkan adayı Mehmet Durakoğlu 13 bin 19 oyla (yüzde 54.42) seçimi kazandı.

Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde beş aday yarıştı.

Sonuçlar şöyle:

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu ve Başkan adayı Mehmet Durakoğlu: 13 bin 19

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu ve Başkan adayı Several Ballıkaya: 3 bin 423

Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Başkan adayı Mehmet Sarı: 3 bin 10

Avukat Hakları Grubu ve Başkan adayı Ömer Kavili: 2 bin 740

Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Başkan adayı Ali Rıza Kaplan: Bin 699

YENİ YÖNETİM

Durakoğlu'nun başkanlığını yapacağı İstanbul Barosunun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Avukat Necmi Şimşek, Avukat Aydeniz A. Tuskan, Avukat İsmail Gömlekli, Avukat Şahin Erol, Avukat Süreyya Turan, Avukat Muazzez Yılmaz, Avukat Cengiz Yaka, Avukat Profesör Dr. Serap K. Kiziroğlu, Avukat Ali Gürbüz, Avukat HasanKılıç.

İLK AÇIKLAMA

Yeni Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun sonuçların belli olmasının ardından yaptığı açıklama şöyle: "Bundan böyle şu anda kazandığımız zaferlerin başarısıyla asla kibirlenmeden sadece bu başarıyı bir hizmetin, bir inancın sonucu olarak gerçekleştirdiğimizi bilerek ve aynı çizgi içerisinde devam ederek yürüyeceğiz. Bu çizgi Türkiye’nin bir biçimiyle de olsa hukuk devleti olabilmesinin mücadelesidir, yargı bağımsızlığı mücadelesidir. Bu çerçeve içerisinde avukatların gerçekten avukatlık yapabilecekleri bir Türkiye yaratabilmektir. Gerçekten hukuk devleti içerisinde bir avukat profilini canlandırma mücadelesidir. Biz bir taraftan mesleğimizi, meslektaşımızı güçlendireceğiz, bir taraftan da savunma hakkını güçlendirerek Türkiye’yi hukuk devleti yapacağız. Bütün amacımız bu. Bu çizgi üzerinde devam edeceğiz. Asla aydınlanma devriminden ödün vermeyeceğiz. Asla Atatürkçülüğümüzden bir adım geri atmayacağız. Asla hiçbir şekilde bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden en küçük bir ödün vermeyeceğiz. Ve bu mücadeleyi böyle devam ettireceğiz."

Durakoğlu: Genç avukatların sorunları örgütlenerek çözülürDurakoğlu: Genç avukatların sorunları örgütlenerek çözülür

DURAKOĞLU'NUN VAATLERİ

Avukat Mehmet Durakoğlu kampanyasını ‘Kaldığımız yerden devam’ sloganıyla yürütmüştü. Durakoğlu, mevcut Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Kocasakal geçtiğimiz aylarda İstanbul Barosu’na aday olmayacağını açıklamıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Durakoğlu, avukatlara özel servis aracı sağlanması, adliyelere kreş açılması, avukatların özel sağlık sigortası primi ödeme külfetinden kurtulması gibi vaatlerde bulundu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun 10 kişilik Yönetim Kurulu listesinde 4 kadın avukat yer aldı.

İstanbul Barosu'nda Tahir Elçi protestosuİstanbul Barosu'nda Tahir Elçi protestosu

MEHMET DURAKOĞLU KİMDİR?

Durakoğlu'nun İstanbul Barosu'nun sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

1956'da Sivas'ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1982'de  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986'da serbest avukatlığa başladı. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri vardır. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliğinde bulundu. 2004'de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2006'da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İstanbul Barosu seçimlerinde gerginlikİstanbul Barosu seçimlerinde gerginlik