Demirtaş'a dava: Seçme ehliyeti kaldırılsın

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılamak' suçundan 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı, 'seçme ve seçilme ehliyetinden yoksun bırakılma' da istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – TBMM’de milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Demirtaş, ifade vermeyince hakkında hazırlanan iddianame tamamlanarak Diyarbakır 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilerek dava açıldı. HDP Eş Genel Başkanı’nın ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılamak’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını isteyen savcı ‘Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasını’ düzenleyen TCK 53-1 maddesinden de ceza istedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NU ELEŞTİRMİŞTİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK saldırısında 16 askerin yaşamını yitirmesi nedeniyle yurt dışı programını 8 Eylül’de keserek Türkiye’ye dönen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, havaalanında yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu ve hükümeti eleştirmişti. (DİYARBAKIR/DHA)