Bombalı saldırının faili yakalandı

Yenibosna'da gerçekleşen bombalı saldırının faili, diğer iki kişi ile birlikte yakalandı. Aksaray'da yakalandıkları otomobilin plakası sahte çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yenibosna'da bulunan 75. Yıl Polis Merkezi ve Bahçelievler Askerlik Şubesi yakınında bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişinin yaralandığı olayı gerçekleştirenin de aralarında bulunduğu 6 kişi yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemesi sonucu patlayan motosikletin sahibine ulaştı. Polis ekipleri, motosiklet sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına alarak sorguya aldı. Motosiklet sahibi sorgulamasında motorunu bir arkadaşına ödünç verdiğini söyledi. Kimliği tespit edilen kişinin PKK'li olduğu belirlendi. Bombacının da aralarında olduğu 1'i kadın 3 kişinin bulunduğu otomobili yakalamak için İstanbul'dan yola çıktı. Üç kişinin bulunduğu otomobil Aksaray ilinde, İstanbul'dan gelen özel ekip tarafından durduruldu ve kişiler gözaltına aldı. 3 kişinin Aksaray'da yakalandıkları otomobilin plakasının ise sahte olduğu ortaya çıktı. (İstanbul/DHA)