Vali Coş'tan MİT TIR'ları yalanlaması

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, MİT TIR'ları haberiyle ilgili olarak kendisini kaynak gösteren gazeteci Fatih Yağmur'un sosyal medyadaki iddialarına yanıt verdi. Coş, Yağmur'un bilgi ve belgelere ulaşması için hiçbir imkan sağlanmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, muhabir Fatih Yağmur'un, "TIR olayındaki haber kaynaklarıyla beni tanıştıran o dönem Adana Valisi olan Hüseyin Avni Coş'tur. Telefon trafiğime de baksınlar Vali Coş'u göreceksiniz. Radikal'de yayımlanan bu haberimin kaynağı da kendisi. Demeç bile verdi" sözleri üzerine bugün yazılı açıklama yaptı.

Vali Coş açıklamasında kendisiyle ilgili sosyal medyada yayınlanan görüntülerle ilgili olarak, "Terör örgütlerinin sosyal medya uzantılarının ve onların etkisinde kalanların son günlerde yalan yanlış, montaj yayınlarla iftira ve hakaretlerle tarafımıza organize bir şekilde saldırdıkları görülmektedir. Bu kapsamda; 2010 yılından beri muhtelif kişilere iftira ve hakaret için sosyal medyada kullanılan, daha önce milyonlarca kişinin izlediği, yabancı ülke kaynaklı bir video ile bu sefer tarafımıza saldırılmıştır. Konu yargıya intikal ettirilmiş olup, haysiyet cellatlığına soyunanlardan, ahlaksızlardan yargı nezdinde hesap sorulacaktır" dedi.

'KENDİSİ YARDIM İSTEDİ'

Vali Coş, gazeteci Fatih Yağmur'un sosyal medyada kendisiyle ilgili yazdıklarına karşı yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bir gazete muhabiri F.Y.'ye atfen sosyal medyada şahsımıza ait gerçek dışı iddialar yayınlanmıştır. Konuyla ilgili gerçekleri şöyledir: F.Y. adlı muhabir, Emniyet KOM Şubesinin Adana'daki bazı yolsuzluk iddialarına ait çalışmalarını haber yapmak için gelmiş, İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Konuya ilişkin haberi 2013'de gazetesinde yayınlayan F.Y. daha sonra tehdit edildiği gerekçesiyle yardım istemiş, gereği için İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. FETÖ'nün MİT TIR'larına saldırısından önce, 17-25 Aralık 2013'den sonra il emniyet müdürü dahil emniyette kadro değişmiş, F.Y.'nin bahsettiği kişiler görevden alınmış, yerlerine yeni görevliler atanmıştır. FETÖ'nün MİT TIR'larına saldırısı, 19 Ocak 2014 günü yani F.Y.'nin bahsettiği kişilerin görevde olmadığı tarihte yapılmıştır. FETÖ, MİT TIR'larına saldırıda emniyeti değil jandarmayı kullandığı için, bu hain girişimin dokümanlarını emniyet değil, jandarma oluşturmuştur.

'MİT TIR'larına Vali Coş yönlendirdi''MİT TIR'larına Vali Coş yönlendirdi'

Dolayısıyla dokümanlar emniyette değil, jandarmada bulunmaktadır. Ne F.Y., ne de başka bir basın mensubuna FETÖ'nün MİT TIR'ları saldırısına ait bilgi ve belgelere ulaşması için hiçbir imkan sağlanmamıştır. Gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltan, kişilik haklarımıza zarar verenlerle ilgili her türlü yasal işlem başlatılmıştır. Terörle mücadele azmimizi kırmak, aziz milletimize ve devletimize hizmetten alıkoymak isteyen tüm şer güçlerle, bundan sonra da mücadelemiz hukuki zeminde yılmadan, bıkmadan, usanmadan sürecektir."

YAĞMUR: HTS KAYITLARINA BAKILSIN

Gazeteci Fatih Yağmur ise iddialarını arkasında durarak, hts kayıtlarının incelenmesini istedi. Yağmur konuya ilişkin Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

Haber yayınlandıktan sonra Özel kalem müdürü aradı, "Portakal çiçeği karnavalına geliyormuşsunuz. Vali bey size yakın koruma tahsis etti. Ben de "neden, gerek var mı bir tehdit ihbarı mı var" dedim. Valinin kalemi de, "Valimiz, hakkınızda çıkan haberlerden dolayı, ziyaretinizde koruma tahsis edilmesini istedi" dedi. Sonra Adana emniyetinden aradılar, bana adana'ya geliş tarihini sordular. Havaalanına indiğimden itibaren polis otosuyla aldılar, karnaval boyunca da eşlik ettiler. Programdaki gazeteciler de şahit. Kendi tahsis ettiği korumayı bile inkar ediyor. Ben adana'ya gitmeden kendisi ayarladı ben gazetemle bile paylaştım bunu, 'Ciddi bir tehlike varsa gerekirse gitme dedi gazetem. Kendilerini yine aradım bana valimizin talebidir dediler. Ben haber kaynağının ismini vermedim zaten, vermem mümkün de olmaz. açıklamasında kendi görevde olmayanlardan söz etmiş. Mahkemeye başvursun, hts kayıtlarını istesin sıkıyorsa... Kaleminin 46-68 ve kendisinin özel hattı 01-01 kayıtlarına baksın...

(SAKARYA-DHA/DUVAR)