"Neo-liberal Dönüşüm ve Sonuçları" sempozyumu iptal edildi

Önce barış imzacısı akademisyenlerin bildirisini çıkardılar, şimdi de sempozyum rafa kalktı... Lefke Avrupa Üniversitesi tarafından düzenlenecek “Neo-liberal Dönüşüm ve Sonuçları” sempozyumu iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lefke Avrupa Üniversitesi tarafından düzenlenecek “Neo-liberal Dönüşüm ve Sonuçları” sempozyumu iptal edildi. Sempozyuma katılacak akademisyenlere Sempozyum Düzenleme Kurulu tarafından gönderilen duyuruda şöyle denildi:

'Barış imzacısına sempozyum yok''Barış imzacısına sempozyum yok'

'MASRAFLAR TARAFIMIZCA KARŞILANACAK'

“Üniversitemiz tarafından 7-8 Kasım tarihlerinde düzenlemeyi planladığımız Neo-liberal Dönüşüm ve Sonuçları adlı sempozyumun, ek süre vermemize karşın gönderilen bildirilerin azlığı ve mücbir sebepler dolayısıyla iptal edildiğini üzülerek bildirir, bundan sonraki sempozyumlarda sizleri aramızda görmeyi umuyoruz.

Not: Kayıt harcını yatırmış olanların veya yol için alınmış olan biletlerin masrafları, tarafımızca karşılanacaktır!”

KATILACAK AKADEMİSYENLERE ENGEL

Mülkiye Haber'den Nurettin Öztatar'ın haberine göre, Sempozyum Düzenleme Kurulu, önceki gün aralarında Uğur Kara, Kuvvet Lordoğlu ve İsmet Akça’nın da olduğu akademisyenlerin daha önce kabul ettiği bildirilerini Türkiye’deki OHAL’i bahane ederek reddetmişti. Kurul akademisyenlere şu açıklamayı göndermişti:

“7-8 Kasım 2016 da düzenlemeyi planladığımız “Neo-liberal Dönüşüm: Boyutları ve Sonuçları” II. Sempozyumu için 1 Haziran 2016 tarihinde kabul ettiğimizi duyurduğumuz bildiri özetleriyle ilgili 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de yaşanan darbe kalkışması sonrasında alınan OHAL kararı nedeni ile yeni bir düzenleme yapmayı Sempozyum Düzenleme Kurulu olarak gerekli görmüş bulunmaktayız. TC Resmi Gazetesinde yayımlanan 672 sayılı KHK çerçevesinde alınan tedbirler doğrultusunda Sempozyum Düzenleme Kurulunun 3 Ekim 2016 tarihinde yapmış olduğu yeniden değerlendirme sonrasında bildirinizin sempozyumumuzda yer almamasına karar verilmiştir.” (Kaynak: Mülkiye Haber)