'Barış imzacısına sempozyum yok'

Barış bildirisi imzacılarından Uğur Kara'nın, daha önce kabul edilen bildirisi sempozyumdan çıkarıldı. Karara gerekçe olarak 672 sayılı KHK gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış bildirisine imzalayan Yrd. Doç. Dr. Uğur Kara'nın, bir sempozyum için kabul edilen bildirisi, OHAL gerekçesiyle sempozyumdan çıkarıldı.

Mülkiye Haberi'de yer alan habere göre, Uğur Kara, Lefke Avrupa Üniversitesi'nde düzenlenecek “Neo-liberal Dönüşüm: Boyutları ve Sonuçları” sempozyumu için bildiri hazırladı. Üniversite tarafından kabul edilen bildiri, “darbe kalkışması sonrasında alınan OHAL kararı nedeni ile yeni bir düzenleme” gerekçesiyle reddedildi.

Kararı sosyal medyada değerlendiren Uğur Kara, “Muhtemelen benim Barış Bildirisi imzacısı olduğumu tespit ettiler veya da yurt dışına çıkış için izin istediğim Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü bunu oraya jurnalleme vazifesini yerine getirdi” dedi.

Kara, sempozyuma "Devletin Neo-Liberal Dönüşümüne Sosyal Haklar Açısından Karşılaştırmalı Bir Bakış" başlıklı bir bildiri gönderdiğini ve yapılan inceleme sonrasında kabul yazısı gönderildiğini aktardı.

Gerekçe olan KHK ile ihraç edilemediğine dikkat çeken Uğur Kara, “672 sayılı KHK üniversiteden ihraçları düzenliyor, ki ben bu ihraç listesinde yokum. Kaldı ki olabilirdim de, adı üniversite olan bir kurumun ihraç edilmiş bir bilim insanını devletin kalıpları dışında kalarak bilimsel/akademik kalıplar içinde değerlendirmesi beklenir. Lakin buraların hiçbiri tabii ki üniversite değil. Ne Anadolu Üniversitesi, ne de Lefke” ifadelerini kullandı.

Lefke Avrupa Üniversitesi'nden Kara'ya gönderilen yazıda, "TC Resmi Gazetesinde yayımlanan 672 sayılı KHK çerçevesinde alınan tedbirler doğrultusunda Sempozyum Düzenleme Kurulunun 3 Ekim 2016 tarihinde yapmış olduğu yeniden değerlendirme sonrasında bildirinizin sempozyumumuzda yer almamasına karar verilmiştir" denildi.