Kapatılan kanallar Meclis'te

Kapatılan kanalları temsilen TBMM'ye gelen bir heyet siyasi parti temsilcileri ile görüşüyor. Heyet sabah saatlerinde de RTÜK'te görüşmeler yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatılan Azadi TV, Özgür Radyo, TV 10, Hayatın Sesi, Jiyan TV'nin de aralarında bulunduğu televizyon ve yayın organlarının yönetici ve temsilcileri TBMM'de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etti. Ankara'daki temasları sırasında sabah RTÜK üyeleriyle görüşen medya temsilcileri, daha sonra Meclis'e geçtiler. İlk olarak HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından kabul edilen heyet diğer partilerin temsilcileri ile de görüşmeye çalışacak.

Hayatın Sesi ve İMC TV mühürlendiHayatın Sesi ve İMC TV mühürlendi

İMC, Hayatın Sesi ve Özgür Radyo internette karardı!İMC, Hayatın Sesi ve Özgür Radyo internette karardı!

Hayatın Sesi: Gerçeklere mühür vurulmaz

Hayatın Sesi TV'de yapılan mühürleme işleminin ardından kanaldan bir açıklama yayınladı. Dayanışma çağrısının yapıldığı açıklamada reji odası ve yayın cihazlarının mühürlendiği belirtilerek, "İşçi sınıfı ve emekçilerin sesi olan televizyonumuza yönelik bu saldırının hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Yaşananlar, AKP ve saray hükümetinin, en ufak bir muhalefete ve gerçeklere tahammülsüzlüğünün göstergesidir. Tek parti diktatörlüğünün inşası emekçilere ve onların sesine, hiçbir hak talebine ve bunların basın yayın yoluyla ifade edilmesine yer bırakmamaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca şunlar belirtildi, "Türkiye tarihinin en önemli halk hareketlerinden Gezi Direnişi yaşanırken holding medyası penguen belgeseli veriyordu. Televizyonumuz Gezi’de halkın onurlu direnişini kesintisiz olarak yayınladı. İçeride ve dışarıda savaşa karşı barışın sesi olan Hayatın Sesi, laik ve demokratik Türkiye talebini her zaman yüksek sesle dile getirdi. Bugün yayınımıza ve kapımıza vurulan mühür, patronların yüzünü güldürmüş olabilir. Bu mühür savaş tamtamları çalanların sevincine sevinç katmış olabilir. Ama biz bu mührün gerçeklere vurulamayacağını biliyoruz. İşçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, barış ve demokrasi isteyen tüm güçleri gerçeğin sesine sahip çıkmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz."