LGBT Barış Girişimi'nden tutuklu yazarlara destek

LGBT Barış Girişimi'nin çağrısıyla biraraya gelen ve aralarında aydınların da olduğu grup, tutuklu yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'la dayanışma için gündelik sanat kartları üretti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - LGBT Barış Girişimi, yönetmen Adar Bozbay’ın işlettiği Bigudi Clup’te tutuklu yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay için bir etkinlik düzenledi.

Davete LGBTİ Barış Girişimi'nin yanısıra aralarında şair ve yazarların da olduğu geniş bir kesim katıldı. Katılımcılar el emekleriyle gündelik sanat kartları üreterek, kendi cümleleriyle Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'a selam gönderdi.

Etkinlik, katılım değişimleriyle iki saat sürdü. Sağlık sorunları nedeniyle etkinliğe katılamayan yazar Aslı Erdoğan’ın annesi Mine Aydostu, Adar Bozbay’ı arayarak kendisine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, demokrasi mücadelesinde LGBTİ’nin önemine vurgu yaptı.

lgbt2

LGBT Barış Girişimi adına konuşan Sözcü Esra Ece ise "Barışa dair sözü olan LGBTİ Barış Girişimi, daha öncesinde Barış'ın öğrencilerinin yanında olduğu gibi bu kez de, özgür basınının yanında. Özgür basın susturulamaz. Bütün basın emekçileri gibi yazarlarımızın da yanındayız" dedi.