KESK üyesi akademisyen için yakalama kararı

KESK'e bağlı SES'e üye psikiyatrist Mihriban Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yıldırım, OHAL kararnamesiyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) üyesi, 672 sayılı KHK ile kamudan ihraç edilen Mihriban Yıldırım'ın Trabzon'daki evi polisler tarafından arandı. Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim elemanı psikiyatrist Dr. Mihriban Yıldım'la ilgili kararı SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, Duvar'a değerlendirdi. Kara, "AKP önce ihraç etti, şimdi de hukuki dayanak oluşturmaya çalışıyor" dedi.

'OPERASYON KÜRT İLLERİNDEN BATIYA KAYDIRILDI'

İbrahim Kara şu açıklamayı yaptı: "AKP önce ihraç etti, şimdi de hukuki dayanak oluşturmaya çalışıyor. Hem Türkiye hem de uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendirmenin peşinde! Mihriban Yıldırım, üniversite ve çalışma hayatı boyunca gericiliğe, ırkçılığa karşı mücadele yürütmüş devrimci, sosyalist bir arkadaşımızdır. Halkın sağlık hakkı mücadelesinde önemli görevler üstlenmiş bu asistan hekim arkadaşımızın bırakın Fethullahçı örgütlenmeyle ilişkilenmeyi onlarla merhabası bile yoktur. Bu nedenle açığa alma ve ihraç süreçlerinden sonra temel bir hukuki dayanak oluşturmaya çalışıyor AKP iktidarı. Bir çok ilde benzer işlemler yaptı. Buna Kürt illerinde başladılar şimdi batıya kaydırdılar. Bugün Mihriban Yıldırım'ın Trabzon'da evi arandı, hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Milletvekilleriyle görüştük. Avukat arkadaşlarımızla bu işin takipçisi olacağız."

Sağlık çalışanlarından bakanlık önünde eylemSağlık çalışanlarından bakanlık önünde eylem