Sağlık çalışanlarından bakanlık önünde eylem

SES ve TTB, üniversitedeki görevinden uzaklaştırılan üyeleri Dr. Mihriban Yıldırım için yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik  [email protected]

ANKARA - SES ve TTB, üyeleri Dr. Mihriban Yıldırım hakkında yakalama  kararı çıkartılmasına tepki gösterdi.

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB)basın açıklamasına aralarında Prof. Dr. Baskın Oran da bulunduğu akademisyenlerin yanı sıra CHP milletvekili Murat Emir de destek verdi. Açıklamada, 'Hükümet'in darbe ortamından faydalanarak kamu emekçilerini hedef aldığı' ifade edildi.

SES: SAĞLIK ÇALIŞANLARI İHRAÇ EDİLMEK İSTENİYOR

Açıklamayı yapan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, şöyle dedi:

"Son günlerde hükümet üyelerinin yapmış olduğu açıklamalar, başta sağlık emekçileri olmak üzere kamu emekçilerinin FETÖ'den sonra şimdi de PKK ile ilişkilendirilerek herhangi bir soruşturma süreci işletilmeden ihraç edilmek istendiğini ortaya koymaktadır. Bir kez daha yöneticilerin keyfi tutumunun, isimsiz ihbarların ve sözde istihbarati bilgilerin bu hukuksuzluklara dayanak yapılacağı anlaşılmaktadır."

TTB: AKTİVİSTLERİMİZ HEDEF GÖSTERİLİYOR

Eğitim emekçileriyle başlayan haksız açığa alma, ihraç, gözaltı ve tutuklama uygulamalarının şimdi de sağlık emekçilerine yöneldiğini belirten TTB Genel Sekreteri Sezai Berber ise şöyle konuştu:

"Bu kararın altında imzası bulunanlar, bundan sonra bebek, anne ölümlerinden ve daha birçok insanın ölümünden sorumlu olacaklar. Bizim aktivistlerimiz hedef gösteriliyor. TTB üyesi Mihriban Yıldırım'ın bugün evinde arama yapıldı, hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Telefonunda ByLock uygulaması olduğu öne sürülüyor ama haftalardır arkadaşımızın telefonu incelenmedi bile!"

KESK: DARBEYLE MÜCADELE YALAN! HEDEF EMEKÇİLER.

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ise şunları söyledi:

"AKP Hükümeti darbecilerle mücadeleyi bırakmış, kamu emekçileriyle mücadeleye girişmiştir. Sendikalara üye olmak, sendikal mücadele bunlarca suç sayılmaktadır. Bunların derdi kamu emekçilerinin kazanılmış haklarını bu fırsattan yararlanarak yok etmektir. İş güvencesini ortadan kaldırmak istiyorlar. Sizin terörle mücadele ettiğiniz kocaman bir yalan! Siz barış, emek ve laikliğe karşı mücadele ediyorsunuz."

CHP milletvekili Murat Emir de siyasi iktidarın hedefinin darbeyi fırsata çevirmek olduğunu söyledi. Basın açıklaması için Sağlık Bakanlığı önünde polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. (DUVAR)