Altan kardeşler soruşturmasında savcı ifade verdi

10 Eylül'de gözaltına alınan Ahmet Altan ile Mehmet Altan soruşturmasında Balyoz davası savcılarından Hüseyin Kaplan'ın ifadesine başvurulduğu öne sürüldü. Kaplan'ın 'tanık' sıfatıyla ifadesinin alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminden önce Can Erzincan TV'de yaptıkları konuşmalarda 'subliminal' mesajlar vererek, darbeyi teşvik ettikleri iddiasıyla savcılık talimatıyla gözaltına alınan Ahmet Altan ve Mehmet Altan soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay, Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Balyoz davası eski savcılarından Hüseyin Kaplan'ın ifadesine başvurdu.

NE DEMİŞTİ?

Hüseyin Kaplan'a daha önce A Haber'e verdiği röportajda Balyoz davasıyla ilgili kullandığı ifadeler ilişkin sorular yöneltildiği de öne sürüldü. Kaplan A Haber'e Balyoz davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz o zaman ne düşünüyorduk; askeriyede 2048 yılına kadar gelecek kötü bir yapılanma var. Kötü niyetleri olabilir. İyi niyet düşüncemiz vardı. Bunun engellenmesi lazım diye düşündük. 2048 yılına kadar gelecek general amiral listesi vardı kendi adıma sevinmiştim ülkede darbelerin önü kesildi diye. Düşünün kesildi bitti ilk defa darbe teşebbüsüne ceza verdik kim bilebilirdi ki darbeye zemin hazırlamışız."