By Lock'tan 141 gözaltı

Kayseri merkezli 15 ilde 141 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı. Şüphelilerin, By Lock uygulamasını kullandığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Kayseri merkezli 5 ilde bugün operasyon yapıldı. Gülen cemaati mensuplarının haberleşmek için geliştirdikleri ileri sürülen By Lock uygulamasını kullandığı saptanan 141 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı.

ERKEN SAATTE OPERASYON

Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM şubesi ekiplerince, Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15 ilde FETÖ/PYD'ye üye olduğu ileri sürelen 141 kişi gözaltı kararı çıkartıldı. Şüphelilerin evlerine bu sabah erken saatlerde operasyonu yapıldı. Ağırlıklı olarak öğretmen ve doktorlardan oluştuğu belirtilen şüphelilerin cemaatin By Lock adlı uygulamasını kullandıkları belirtildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete getiriliyor.

Kayseri merkezli operasyon kapsamında İstanbul, Ankara, Bingöl, Kırıkkale, Konya, Mersin, Afyon, Yozgat, Bursa, Samsun, Tokat, Mardin, Düzce ve Sivas'ta gözaltılar yapılıyor. (KAYSERİ/DHA)

PETKİM lojmanlarında operasyonPETKİM lojmanlarında operasyon