Tekmeci saldırgan tutuklandı

Otobüste bir kadına tekme atan Çakıroğlu 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ile suçlanmıştı. Şüpheli, Anadolu Adalet Sarayı'nda tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Otobüste yolculuk yapan Hemşire Ayşegül Terzi'ye 'şort giydiği gerekçesiyle' tekme atan 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen ve müracaat savcılığında ifade veren Çakıroğlu, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216/1. Maddesinde düzenlenen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve TCK 115/3. maddesinde düzenlenen "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Savcılıkta ilk ifadesini veren Çakıroğlu “Ben vücutta açık gördüğüm yerlere tekme atarım. Giyimini beğenmediğim insanları döverim. Devlet bunlara ceza vermiyor. Devlet bunları cezalandırmalı” demişti. Asayiş Şube Müdürlüğü’nden çıkarıldığı sırada basın mensuplarına “Vandalların saldırısına uğradım, 20 tane solcu terörist bana saldırdı. Her şey İslam hukukuna göre oldu” diyen şüphelinin Facebook hesabından Menzil tarikatına ait sayfalardan sıklıkla paylaşım yaptığı ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

Tekmeci saldırgan serbest!Tekmeci saldırgan serbest!