Öğretmensiz eğitim dış basında

Türkiye'de 50 bin öğretmen açığıyla başlayan yeni eğitim-öğretim yılı The Guardian'a haber oldu. İngiliz gazetesi, okullarda 'kaos' beklendiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The Guardian gazetesi, Türkiye'de yeni eğitim-öğretim yılının 50 binden fazla öğretmenin işinden olmasıyla birlikte başlamasını haberleştirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası on binlerce öğretmenin görevden alındığını veya açığa alındığını hatırlatan gazete, Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Özev'le de görüştü.

Özev gazeteye yaptığı açıklamada, akademik yılın kadro boşlukları sonucu kaosla başlamasından endişe ettiklerini söyledi. Özev, "40 ila 50 bin öğretmenin yerine atama yapılmadığı ve bakanlık da hazırlık yapmadığı için bu eğitim yılının genel olarak kaosla geçeceğine inanılıyor" dedi. Özev, görevden alınan öğretmenlerin yerine deneyimsiz kişilerin atanmasının eğitimde sorun yaratması tehlikesine de dikkat çekti.

The Guardian haberinde, "Sadece eğitim sektöründe on binlerce kişi açığa alındı veya görevden alındı. Bu ay, 11 bin 500 öğretmen de yasaklı PKK ile bağlantılı oldukları şüphesiyle açığa alındı" ifadeleri kullanıldı. Haberde, okulların ilk gününde çocuklara 15 Temmuz darbe kitapçığı dağıtıldığına ve okullarda darbe girişiminden görüntülerin izletilme planlarına da dikkat çekildi.