İktidardan açıklama: Kürtler ile derdimiz yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hükümetin Kürtlerle bir derdi olmadığını söyledi. Yılmaz, "Bizi derdimiz terörle. Terör örgütlerinin bu topraklara ait olmadığını düşünüyoruz. Bu topraklara, kültüre, inancımıza ait yapılar değiller" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bingöl'de incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin "değişik isimler adı altında terör saldırılarına maruz kaldığını" söyledi. Yılmaz, "Bizim ne Kürtler, ne bir mezhep veya inançla derdimiz yok" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma eski Bakanı Cevdet Yılmaz, incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği memleketi Bingöl'de gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve gazeteciler katıldı. Toplantıda gündeme dair açıklamalar yapan Yılmaz, "Değişik isimler adı altında terör eylemleriyle karşılaşıyoruz. Adeta vardiya sistemi ile terör olayları gerçekleşiyor. İsim, söylemleri farklı ama hizmet ettikleri amaç aynıdır. Amaçları bu ülkeyi güçten düşürmek. Bu terör örgütleri gündemden düşecek inşallah. Bir yandan da bedel ödemeye devam ediyoruz" dedi.

Kürtçe tabela yeniden asıldıKürtçe tabela yeniden asıldı

Kürt sanatçılar açığa alındıKürt sanatçılar açığa alındı

'ESAS OLAN MİLLETTİR'

Hükümetin Kürtler, herhangi bir mezhep veya inançla derdi bulunmadığını söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: "Bizim derdimiz terörledir. Terör örgütlerinin bu topraklara ait olmadığını düşünüyoruz. Bu topraklara, kültüre, inancımıza ait yapılar değiller. İnşallah bu yapılar gündemden yok olup gidecek. Esas olan millettir. Terör bir taraftan yaşam kalitesini, ekonomiyi, özgürlüklerimizi, demokrasiyi engelliyor. Teröristlerin amacı da kalkınmayı ve demokrasinin ilerlemesini engellemek ve ülkeyi kaosa sürüklemek. 15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayanların hiçbir değere ait olmadığını düşünüyoruz. Mezarlıklara bomba döşeyenlerin de hiçbir değere ait olmadığını düşünüyoruz."

Sinop’taki Kürtler: Dışarı çıkamıyoruzSinop’taki Kürtler: Dışarı çıkamıyoruz

'FIRAT KALKANI SALDIRILARI ENGELLEMEK İÇİN'

Suriye’de sürdürülen ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda DAEŞ çeteleri tarafından Türk tanklarına yönelik yapılan roketli saldırıda yaşamını yitiren Astsubay Muhammed Koşan’ın adının Bingöl’deki bir kamu kuruluşunda yaşatılacağını belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suriye’de Fırat Kalkanı Operasyonu insanlarımıza yönelik yapılacak saldırıları engellemek için düzenleniyor. Oradaki insanların göç etmek zorunda kalmadan kendi topraklarına yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Bingöllü bir şehidimiz de var. Şehidimizin adını burada bir kuruma verip yaşatacağız. İçeride ve dışarıda bu mücadele devam edecek. Sahadaki birçok grup başkası adına çalışıyor. Bunların sona ermesi, sorunların çözülmesi yönünde çabalar sarf ediliyor. Yaşadığımız birçok sorunun Suriye tarafından kaynaklandığını bilmekte yarar var. Türkiye büyümeye devam ediyor. Bu kadar bölgesel risk, 15 Temmuz darbe girişimi gibi birçok faktöre rağmen ilk 6 ayda yüzde 6 büyümeye devam ediyor. 23 ile yeni bir paket ilan edildi. Bunun içinde Bingöl de var. Burada daha yoğun bir kamu yatırımı yapılacak. Sulamadan ulaşıma, enerjiye kadar ciddi kaynaklar tahsis edilecek. Yeni teşvik unsurları da gündeme geldi. Bir taraftan terörle mücadelenin getireceği huzur ortamı, diğer taraftan yatırımlarla kalkınmayı hedefliyoruz. Temel hedefimiz gençlerdir. Çalışmalarımız devam edecek." (BİNGÖL/DHA)