İngiltere Büyükelçiliği güvenlik gerekçesiyle kapatıldı

Almanya dün Türkiye’deki tüm temsilciliklerini ‘saldırı tehdidi’ nedeniyle kapatmıştı. Bugün ise İngiltere Dışişleri Bakanlığından benzer bir açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın yabancı ülkelere seyahat konularında uyarılarını yayınladığı sayfasında, Ankara’daki büyükelçiliğinin 16 Eylül Cuma günü güvenlik gerekçesiyle kapalı olacağı duyuruldu.

İngiltere bir süredir vatandaşlarına Türkiye'nin sınır bölgelerinde seyahat etmemelerini ve bazı illere 'çok gerekmedikçe' gitmemelerini tavsiye ediyor.

Türkiye'deki Alman temsilcilikleri ve okulları kapatıldıTürkiye'deki Alman temsilcilikleri ve okulları kapatıldı

Dün de Almanya'da yayımlanan Bild gazetesi, 'olası bir saldırı tehdidi nedeniyle' Türkiye'deki büyükelçilik, konsolosluk ve İstanbul'daki Özel Alman Lisesi'nin geçici olarak kapatıldığını duyurmuştu. Gazete, Almanya Dışişleri Bakanlığı'na diplomatik misyonlara Kurban Bayramı tatili sırasında saldırı olabileceğine dair istihbarat ulaştığını ve temsilcilikler ile okulun "güvenlik nedeniyle" kapatıldığını yazmıştı. (HABER MERKEZİ)

Türk yetkili elçiliklerin kapatılmasını değerlendirdi: Güvenlik en üst seviyedeTürk yetkili elçiliklerin kapatılmasını değerlendirdi: Güvenlik en üst seviyede