Durağan'daki olaylarda ölen genç toprağa verildi

Sinop'un Durağan ilçesinde önceki gün çıkan kavga sonrası yaşamını yitiren 17 yaşındaki Soner Kara bugün toprağa verildi. Cenaze sonrası Olukbaşı köyüne yürümek isteyen kalabalık gazlı müdahaleyle durdurulabildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinop'un Durağan İlçesi'nde hafta sonu 9 saat sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine yol açan kavgada, pompalı tüfekle yaralanıp tedavi gördüğü hastanede ölen 17 yaşındaki Soner Kara bugün düzenlenen cenaze töreniyle defnedildi.

Durağan'da önceki gün iki grup arasında bıçak bileme ücreti nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada pompalı tüfekle yaralanan 17 yaşındaki Soner Kara dün tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne hayatını kaybetti.

Durağan Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi olan Kara, için bugün Durağan İlçe merkezinde cenaze töreni düzenlendi. Tabutunun üzerine Türk Bayrağı örtülen Kara için İsmail Bey Camii'nde öğlen namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Sinop Valisi Hasan İpek ile ilçe Kaymakamı Turan Soğukoluk da katıldı. Soner Kara'nın babası 44 yaşındaki kamyon şoförü Yeter Kara ve annesi 40 yaşındaki Melek Kara taziyeleri kabul etti. Soner Kara'nın cenazesi daha sonra ilçedeki şehir mezarlığında toprağa verildi.

Olayların ardından başlatılan soruşturmada 7 olan gözaltı sayısı bugün 17'ye yükseldi.

sinop2

CENAZE SONRASI TANSİYON YÜKSELDİ

Cenaze sonrası Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Olukbaşı köyüne yürümek isteyen gruba jandarma ve polis izin vermedi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazıyla müdahale edildi. Bu gelişmenin ardından cenazeye katılanlar yeniden ilçe merkezine döndü.

ALACAK-VERECEK KAVGASI

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş olayın ardından yaptığı açıklamada, kavganın ideolojik ve etnik bir sebebi olmadığını söylemişti.

HDP İl Eş Başkanı Bülent Küçük de, kavganın alacak-verecek meselesinden çıktığını belirterek, şu açıklamada bulunmuştu: "Yerel kaynaklar kavganın etnik nedenden çıkmadığı bilgisini verdi. Durağan’a gelen bir köylü alacağı olan esnaftan parasını istemiş. Esnaf borcunu ödemeyeceğini söyleyince, köylü dükkanın camını kırmış ve esnaf da köylüyü darp etmiş. Köyüne dönen alacaklı, arkadaşlarını alarak esnafı dövmeye başlamış. Bunu üzerine ilçedeki diğer esnaflar bu köylülerin üzerine yürümüş ve kavga büyümüş. Olukbaşı'nda Kürtler yaşıyor ancak, köy AKP ve MHP seçmenlerinden oluşuyor. Yani olay siyasi veya etnik değil alacak-verecek kavgası. Buna dönüştürmek isteyenler olabilir, ancak durumun böyle olmadığını söylemek gerek.”

(DHA-DUVAR)