'Sur halkı ile kardeşliğimiz ilelebet devam edecek'

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sur Belediyesi ile imzalanan "Kardeşlik Protokolü"yle ilgili açıklama yaptı. Gökhan, Sur belediyesine kayyım atanması sonrasında imzalanan protokol nedeniyle eleştirilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belediyelere kayyım atanması sonrasında Çanakkale Belediyesi ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Partililer tarafından eleştiriliyor. Eleştirilerin nedeni ise Çanakkale Belediyesi ile kayyım atanan belediyelerden olan Sur Belediyesi arasında imzalanan "Çanakkale-Sur Kardeşlik Protokolü".

Çanakkale Olay gazetesinden Seçkin Sağlam'ın haberine göre, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuyla ilgili olarak, "Biz kayyumlarla kardeş falan olmayız. Çanakkale halkı Sur halkı ile kardeştir. Bu kardeşlik kurulmuştur ve ilelebet devam edecektir. Biz demokrasilerde kayyumların halkı temsil etmediğine inanırız. Kayyumlar demokrasilerde halkı temsil edemez. Halkı seçilmiş olan insanlar temsil eder" dedi.

Kayyımın muhatapları olamayacağını belirten Gökhan, kardeşlik protokolü ile ilgili açıklamaları ise spekülatif olarak değerlendirdi.

Gökhan, "Bir halkı kayyumun temsil etmeyeceğini, bilmeyen, anlamayan insanlar Çanakkale halkı ile Sur halkının kardeşliğine laf ediyor. Kendi işlerine bakacaklar. Biz kardeşliğimizi sürdüreceğiz, onlara rağmen” şeklinde konuştu.