Sur ve Silvan'a kayyım yalanlaması

Diyarbakır Valiliği, DBP'li Sur ve Silvan belediyelerine kayyım atandığı iddialarını yazılı bir açıklamayla yalanladı. Ancak, Ankara'da bulunan Vali Hüseyin Aksoy "Şu aşamada kayyum ataması yapılmadı. Bu kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır merkez Sur ile Silvan ilçe belediyelerine valilik kararıyla kayyım atandığı iddiasını valilik yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Birçok basın kuruluşunda Sur ve Silvan ilçelerimizde belediye başkanlığına kayyum atandığı yönünde haberlere yer verilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır. Kayyum ataması yapıldığı takdirde açıklamada bulunulacaktır" denildi.

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre ise bazı toplantı ve temaslar nedeniyle Ankara'da bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Şu anda kayyum ataması yapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Diyarbakır'a döndüğümde değerlendirilecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" ifadelerini kullandı.

DBP'li Sur ve Silvan ilçe belediye başkanları daha önce gözaltına alınmış ve ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlar ancak, göreve iade edilmemişlerdi.

Belediye Başkan vekilleri, belediye meclis üyeleri ile personel belediye binasında bekliyor. Çok sayıda polis ise belediye binasının etrafına sevk edildi. (Fotoğraf: Vecdi Erbay) Belediye Başkan vekilleri, belediye meclis üyeleri ile personel belediye binasında bekliyor. Çok sayıda polis ise belediye binasının etrafına sevk edildi. (Fotoğraf: Vecdi Erbay)

'GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ'

Sur Belediyesi Başkan vekilleri Azize Değerkutlu ve İzzettin Candan, kayyım atandığı iddialarının ortaya atıldığı saatlerde ilgili Duvar'a şu açıklamayı yaptı: "Henüz tarafımıza resmi bir bildirimde bulunulmadı. Son dakika haberi olarak biz de yeni duyduk. Halkın seçilmiş iradesi olarak belediye meclis üyeleri ve belediye personeliyle birlikte görevimizin başındayız. Ayrıca halkın seçilmişleri olarak bu uygulamayı kabul etmeyiz."

Etiketler HDP Sur Silvan kayyım