Cezaevlerinde açlık grevi başlıyor

Abdullah Öcalan'ın avukatları ve aileleri ile görüştürülmemesi nedeniyle cezaevlerinde açlık grevleri başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İmralı Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan uzun süredir, ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Öcalan için cezaevlerinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi başlayacak.

Evrensel gazetesinin haberine göre, ilk başta 7 farklı cezaevinde bulunan 35 tutuklu, 15 Eylül'de açlık grevi başlatacak. Açlık grevi kararı ile ilgili olarak tutuklular adına Deniz Kaya, yazılı açıklama yaptı.

15 Temmuz gecesi İmralı'da neler yaşandığının bilinmediğini belirten Kaya, Öcalan'ın durumu ile ilgili olarak hükümetten doyurucu bir açıklama yapılmadığını yazdı. Diyarbakır'da DTK, HDK ve DBP'nin başlattığı açlık grevini selamladıklarını ifade eden Kaya, "Bizler de aynı taleple 15 Eylül gününden itibaren gruplar halinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaya'nın açıklamasına göre, Diyarbakır D Tipi, Siirt E Tipi, Gebze Kadın Tutukevi, Kandıra 1 No’lu F Tipi, Kırıklar F Tipi, Silivri ve Tarsus cezaevlerinden 5'er kişi, birinci grup olarak süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacak.

Kaya, ilerleyen sürede açlık grevine gruplar katılım olacağını belirtti.

Diyarbakır kararı: Öcalan'la görüşene kadar açlık greviDiyarbakır kararı: Öcalan'la görüşene kadar açlık grevi

Diyarbakır'da 50 kişi açlık grevine başladıDiyarbakır'da 50 kişi açlık grevine başladı

Eşbaşkanlardan açlık grevine ziyaretEşbaşkanlardan açlık grevine ziyaret