Türk tankları Çobanbey'e girdi

Fırat Kalkanı operasyonunda bugün ikinci aşama başlatıldı. Türkiye'den çok sayıda tank ve zırhlı araç ÖSO mensuplarıyla birlikte Suriye'nin Çobanbey kasabasına girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanları bugün 20 tank ve çok sayıda zırhlı araçla Kilis'in Elbeyli ilçesinden Suriye'nin Çobanbey olarak bilinen Rai kasabasına girdi.

'Fırat Kalkanı' adı verilen operasyon kapsamında 11 gün önce Cerablus'a giren TSK böylece ikinci harekatta ikinci aşamayı başlatmış oldu.

Karkamış’tan sonra Elbeyli’den de tankların girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, IŞİD kontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle yoğun top atışlarıyla ateş altına aldı.

harita3

TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar, bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’ne yerleştirilen duvarın bir bölümü kaldırılarak açılan kapıdan önce ÖSO kontrolündeki Rai'ye girdi.

HEDEF IŞID'İN ELİNDEKİ BAB

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nden Suriye'nin 'Çobanbey' olarak da bilinen El Rai kasabasına giren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait zırhlı birlikler, doğu ve güney yönüne ilerledi. Çok sayıda tankın da katıldığı ve Fırat Kalkanı harekatının ikinci aşaması olarak değerlendirilen gelişmenin ardından El Rai kasabasının denetimini elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, güneydeki IŞİD'in kontrolündeki Bab'ı ele geçirmeyi hedefliyor.

cobanbey4

11 gün önce başlatılan Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu, IŞİD denetimindeki Cerablus ile batı ve güneydoğusundaki çok sayıda köyü ele geçirdi. Batıdan Türkiye sınırında Elbeyli'nin karşısında olan ve 18 Ağustos günü ele geçirilen El Rai kasabasına ilerleyen ÖSO güçleri, güzergah üzerinde IŞİD denetimindeki köylerinde kontrolü çatışarak ele geçirmeye çalışıyor.