Ferhat Sarıkaya açığa alındı

HSYK, cemaat soruşturması kapsamında 2 bin 847 hakim ve ve savcıyı oybirliğiyle ihraç etti. İtiraflarıyla tartışmaların odağına oturan savcı Ferhat Sarıkaya açığa alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) yeni ihraç dalgası oldu. HSYK Genel Kurulu, 'FETÖ soruşturması' kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti.

İhraçlar, olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamenin 3. maddesinin HSYK Genel Kurulu'na verdiği yetki uyarınca gerçekleşti.

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, savcı Ferhat Sarıkaya'nın da açığa alındığını belirtti. Açığa alınanlar arasında eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, eski HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, Mustafa Bilgili, MHP kurultay davasında verdiği kararla gündeme gelen ski Ankara 2. İcra Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz, eski HSYK üyesi Ahmet Kaya, Mustafa Başer, Metin Özçelik ile Teoman Gökçe de bulunuyor.

Darbe girişimi sonrası ilk etapta 3 binden fazla hakim ve savcı ihraç edilmişti.

SARIKAYA NE DEMİŞTİ?

Şemdinli'de Umut Kitapevi'nin bombalanmasına ilişkin iddianameyi hazırlayan savcı Ferhat Sarıkaya,  eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın dosyaya dahil edilmesini, daha sonra davaya bakan hâkim İlhan Kaya’nın istediğini söylemişti. Gülen cemaatine yönelik soruşturmayı yürüten savcı Serdar Coşkun'a konuşan Sarıkaya, tutuklanan Yargıtay üyesi İlhan Kaya’nın kendisine "Hoca Efendi 'böyle bir kahraman çıkmış, kendisine ve ailesine ölünceye kadar bakılacak, bu da size bir vasiyetimdir' dediğini" söyledi. Sarıkaya, Şemdinli iddianamesi nedeniyle açığa alınmasının ardından maaşının da Gülen cemaati tarafından verildiğini söylemişti.