Gazeteci Tuğba Tekerek serbest bırakıldı

Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü önünde haber takibi sırasında fotoğraf çekerken gözaltına alınan bağımsız gazeteci Tuğba Tekerek serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla dün gece (21 Ağustos) gözaltına alınan gazeteci Tuğba Tekerek serbest bırakıldı. Tekerek Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü'nün önünde haber takibi yapıp, fotoğraf çekerken gözaltına alınmıştu. Tekerek'le Emniyet Müdürlüğü'nde görüşen avukat Veysel Ok, gazetecinin sosyal medyada Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığını söylemişti.

Avukat Veysel Ok, polisin, hakkında suç yaratmak için önce Tekerek’i yakaladığını, sonra da Twitter hesabını kontrol ettiğini söylemişti.

Ok sözlerine şöyle devam etmişti: “Olağan işleyen bir hukuk sisteminde, cumhurbaşkanına hakaretten dava açmak bile tartışma konusuyken, gazetecinin gözaltına alınması açıkça hukuksuzluktur. Savcılıkta ifadesi alınacak. Normal şartlarda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması gerekir. Ancak hem OHAL kuralları, hem de mahkemelerin öngörülebilir olmaktan çıkması nedeniyle Tekerek’in tutuklanma riski de bulunuyor.”