Özgür Gündem Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü tutuklandı

Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın savcılık sorgusu bitti. Mahkemeye sevk edilen Kaya ve Kızılkaya tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarıldı. Nöbetçi hakimlik 2 yönetici hakkında tutuklama kararı verdi.

Kaya ve Kızılkaya, İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılan savcılık sorgusunun ardından, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Zana Kaya ve İnan Kızılkaya'nın "terör örgütü üyeliği ve devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla tutuklanmaları istendi.

Mahkemede yapılan sorgunun ardından Kaya ve Kızılkaya, "terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. Savcılığın gazetecilere yönelttiği "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamsı ise mahkeme tarafından reddedildi.

Bu kararla birlikte Özgür Gündem gazetesinden tutuklananların sayısı 3'e yükseldi. Gazetenin yazarlarından Aslı Erdoğan da, 19 Temmuz'da tutuklanmıştı. (DHA)