CHP'li Berberoğlu'na 'FETÖ' davası

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR'larına ait görüntüleri Can Dündar'a verdiği için 30 yıla kadar hapisle yargılanacak. Suçlama: "FETÖ/PDY örgütüne bilerek isteyerek yardım etmek."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında, MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle dava açıldı. Berberoğlu, 'FETÖ/PDY örgütüne bilerek isteyerek yardım etmek' ve 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etmek'le suçlanıyor. Berberoğu hakkında, 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

'SOLCU BİR VEKİL GETİRDİ'

Adana'da durdurulan MİT TIR'larına ait görüntüler Cumhuriyet gazetesinde yayınlanınca dava açılmıştı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül dava kapsamında tutuklanmıştı. İki isim daha sonra tahliye edilmiş, can Dündar da o dönemde "Tutuklandık" isimli bir kitap yazmıştı. Can Dündar kitabında, MİT TIR'larına ait görüntüleri kendisine 'solcu bir milletvekilinin 27 Mayıs 2015'te getirdiğini' yazmıştı.

Habertürk gazetesinden Veli Sarıboğa'nın haberine göre bu bilgiler üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dündar'ın HTS (telefon) kayıtlarını incelemeye aldı. Savcılık o tarihte Dündar ile telefon görüşmesi yapan ve buluşan kişinin CHP'li Enis Berberoğlu olduğunu belirledi.

'SİYASİ VE ASKERİ CASUSLUK' SUÇLAMASI

Başsavcılık, milletvekili dokunulmazlığı olduğu için Berberoğlu hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmadan yardım etmek" ve "siyasal veya askeri casusluk" suçlarından dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlayarak Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILINCA

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra Berberoğlu hakkındaki soruşturma dosyası iddianame düzenlenmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Soruşturma Bürosu'na gönderildi. Özel suçlar soruşturma bürosu Cumhuriyet Savcılığı'nca, Enis Berberoğlu hakkında hazırlanan iddianamede, Berbeoğlu hakkında "FETÖ/PDY örgütüne bilerek isteyerek yardım etmek" ve "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlarından 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Görüntüleri kendisinin dündar'a verdiğini daha önce basına açıklayan Enis Berberoğlu, 'terör ihtisas mahkemesi' olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.