Hakim Muzaffer Şakar serbest bırakıldı

Diyarbakır'da gözaltına alınan hakim Muzaffer Şakar serbest bırakıldı. Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı olan Şakar, Gülen cemaatinin yargıdaki örgütlenmesini anlatan kitaplara imza atmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı hakim Muzaffer Şakar serbest bırakıldı.

Diyarbakır Adliyesi'ndeki odasında 11 Ağustos'ta gözaltına alınan Muzaffer Şakar, bugün adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Şakar'ı yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bıraktı.

Muzaffer Şakar'ın 3 avukatından biri olan Neşet Girasun, "Mahkemenin verdiği karar, kısmen de olsa, bir yanlıştan dönüldüğünü gösteriyor. Çünkü yurtdışı yasağı kararıyla serbest bırakıldı. Bu karara itiraz edeceğiz" dedi.

Girasun, müvekkilinin açığa alındığını da hatırlatarak bir an önce hakimlik görevinin iade edilmesi gerektiğini, çünkü ithamla ilgili hiçbir delil bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Şakar'ın gözaltına alınması sonrasında Demokrat Yargı Derneği, Twitter hesabından "Yargıdaki Cemaat işgali ile savaşan derneğimizin Eşbaşkanı, şu kitapların yazarı Muzaffer Şakar gözaltına alınmıştır" açıklamasını yaptı. Şakar, “Yargıdaki Kumpasın Köşe Taşları AKP ve Cemaat” ve “Türkiye’de Yargı Yoktur” kitaplarının yazarları arasında yer alıyor.

Çağdaş Hukukçular Derneği de, Şakar'ın Gülen cemaatine karşı mücadele eden hakimlerden olduğu belirterek, "Hatta bu nedenle, terfisi engellenmiş, hakkında bizzat cemaatçi müfettişler tarafından olumsuz notlar düzenlenmiş ve en son Yargıtay tetkik hâkimliği olmak üzere Türkiye yargısının hep en “alt” seviyelerinde çalışarak sebat etmeye devam etmiştir" şeklinde açıklama yaptı. (HABER MERKEZİ)