Diyarbakır'da emniyete bombalı saldırı

Diyarbakır'ın Şükürlü köyü mevkiindeki bölge trafik müdürlüğüne bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenlendi. Patlamada 4'ü polis 6 kişi yaşamını yitirdi. 21 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Çınar ile Bismil ilçeleri arasında büyük bir patlama meydana geldi. Saat 13.15 sıralarındaki patlama Şükürlü köyü mevkiindeki 'Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Müdürlüğü' yakınlarında gerçekleşti.

Patlamaya, bomba yüklü kamyonetle düzenlenen saldırının neden olduğu öne sürüldü. PKK’nin 1984 yılında Eruh ve Şemdinli’ye baskın düzenleyerek silahlı eylemleri başlatmasının yıldönümünde gerçekleşen patlamanın etkisiyle karayolunda 5 metre derinliğinde, 10 metre genişliğinde derin bir çukur oluştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, saldırıda 4 polis ile biri çocuk 2 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölen çocuğun emniyette görevli bir polisin oğlu olduğu öğrenildi.

diyarbakirsaldirid

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi gönderildi. Yaralanan kişileri hastanelere taşımakta ambulanslar yetersiz kaldı.

Saldırının ardından Batman karayolu trafiğe kapatıldı.

Saldırıya uğrayan emniyet müdürlüğü yakınında PKK'li grupla çatışma yaşandığı da ifade ediliyor.

diyarbakirsaldiric

GEÇEN HAFTA DA PATLAMA OLMUŞTU

Diyarbakır'ın Sur ilçesi On Gözlü Köprü civarında geçen hafta düzenlenen bombalı saldırıda aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirmiş, 12 kişi de yaralandı. Aynı gün Mardin'deki patlamada da 1'i polis kişi hayatını kaybetmişti. PKK'den yapılan açıklamada, Mardin'deki saldırı üstlenilirken, "Sur'daki patlamanın bizimle ilgisi yok" denilmişti.

(DHA/HABER MERKEZİ)