Rehin alınan Turgut Aslan'ın görüntüleri ortaya çıktı

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı'na giden Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan rehin alındı. Aslan ve korumasının rehin alındığı görüntülere ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da, Jandarma Genel Komutanlığı'na giden, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan ve koruması rehin alındı. O gece karargahta yaşananlar kameralar tarafından kaydedildi.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre, darbe girişimi sırasında EGM Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, korumasıyla birlikte Jandarma Genel Komutanlığı'na gitti. Darbeci askerler tarafından toplantı salonuna alınan Aslan ve koruması, salondan gözleri ve elleri bağlanmış şekilde çıkarıldı.

Bina içinde başka bir odaya götürülen Aslan, sabah saatlerinde operasyon yapan Özel Harekat timleri tarafından başından vurulmuş halde bulundu. Hastaneye kaldırılan Aslan hâlâ yoğun bakımda, koruması ise hayatını kaybetti.

GÖRÜŞME İÇİN BEKLERKEN REHİN ALDILAR

F-16'ların Ankara üzerinde alçak uçuş yapması üzerine Turgut Aslan, TSK içinde hareketlilik olup olmadığını öğrenmek için Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı'na gitti.

Binanın önüne gelen Aslan, albay rütbesinde olan arkadaşıyla görüşmek istediğini söyledi. Karargâh binasına alınmayan Aslan, kendisini tanıtmasının ardından darbeci askerlerin denetiminde, karargâh binasına girdi.

Kamera kayıtlarında Aslan ve koruması, büyük toplantı salonuna alınırken görülüyor. Aslan, gelişmelerle ilgili bilgi almak için tanıdığı albayı beklerken, rehin alınıyor.

GÖZLERİNİ VE ELLERİNİ BAĞLADILAR

Aslan, ilerleyen saatlerde gözleri ve elleri arkadan bağlı şekilde salondan çıkartılıp, karargâh binasının alt katlarındaki başka bir bölüme götürülüyor. Aslan’ın yanında silahlı bir albay ve silahlı bir jandarmanın bulunduğu kayıtlara yansıyor.

Aslan ve korumasının rehin alınması talimatını, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin özel kalem müdürü Albay Erkan Öktem'in verdiği iddia edildi.

Öktem, darbe girişimine katılmasının yanı sıra, Aslan’ın ağır yaralanması ve korumasının öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklandı.