Erdoğan, Nazarbayev'i böyle karşıladı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk resmi tören gerçekleşti. Kapının her iki yanında, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan askerler yerine Özel Harekat Polisi görev aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de resmi törenle Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i karşıladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen ilk resmi törende dikkat çeken detaylar vardı.Cumhurbaşkanlığı Tören Kıtası, alanda yerini aldı. 16 Türk devletini temsil eden askerler de tarihi üniformalar ve bayraklarıyla törende hazır bulundu.

ASKER YERİNE POLİS MUHAFIZI 

Hürriyet'in haberine göre, bu kez kapının her iki yanında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan askerler yoktu. Askerler yerine Özel Harekat Polisi görev aldı. Koruma görevini Polis Özel Harekat yaptı.  Polis Özel Harekat'ın kullandığı ve üzerinde hava savunma sistemi bulunan zırhlı araç 'Ejder'ler de güvenlik önlemi aldı.

KAZAKİSTAN 'KAPATMAYACAĞIZ' DEMİŞTİ

Kazakistan Eğitim Bakanlığı’ndan 2 Ağustos'ta yapılan açıklamada, FETÖ'ye bağlı 27 okulun kapatılmayacağı duyurulmuştu. Açıklamada "Okullar, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal arasında bağımsızlıktan hemen sonra imzalanan ikili anlaşmalarla kuruldu" ifadelerine yer verilmişti.