'Diktatör diyebilirsiniz ama gelip bir görün'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında ağladı. Darbe girişimi sürecinde Batı'yı eleştiren Erdoğan, "Tayyip Erdoğan iktidarını beğenmeyebilirsiniz. İnsaf edin de gelin bir görün ne var ülkede" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anlatan Erdoğan, darbe girişimi gecesine dair insan hikayelerinden biri ekrana getirildiği sırada duygusal anlar yaşayarak ağladı. "2010'dan beri FETÖ'nün örgütlenme ağının ne kadar geniş olduğunu anlatıyorum" diyen Erdoğan, "En büyük serveti dershanelerden sağladılar, kaybedince çılgına döndüler. Her şey menfaat endeksliydi. Ellerinden alınınca düşmanlık başladı" dedi.

'MİT BAŞKANI BENİMLE GÖRÜŞEBİLİRDİ'

"İstihbarat örgütü yıpratılacak bir örgüt değildir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Ben baştan beri bir şey söyledim, 'bir istihbarat zaafı vardır' dedim. Ama dünyada istihbarat zaafının olmadığı ülke var mıdır?" Darbe girişimi gecesi MİT yetkilileriyle temas kuramaması ile ilgili ise Erdoğan, şunları kaydetti: "Benim irtibat kuramayışım, o anda tabii kendilerinin bulunduğu şartlar sebebiyle olabilir. Kendileri de bunu bu şekilde ifade ediyorlar ve kendileri benim koruma müdürüme ulaştılar. Koruma müdürüme ulaşmak suretiyle bazı soruları kendisine, yani 'Bulunduğunuz yerde o anda herhangi bir sıkıntı var mı yok mu?' o tür şeyleri sordular. Tabii gönlüm arzu ederdi ki, keşke o anda, ben istirahatteydim, benim kaldırılmamı, benimle böyle bir görüşme yapmayı isteyebilirdi."

'YAVERİMİ HERKES SEVİYORDU'

Erdoğan, yaverlerinin tutuklanması ile ilgili olarak da, "Şimdi bunlarla ilgili şüphelerimiz vardı. Şüphelerimiz nedeniyle bütün eş, dost, ahbap hepsine sorduk, 'Soruşturun, edin bakalım kimdir?' Köyüne, mahallesine varıncaya kadar incelettik. Herkes bize 'şöyle iyidir, böyle iyidir...' Hep bunu anlatıyorlar. Bunlar takiyeyi çok çok iyi yapıyorlar. Kendilerini gayet iyi gizliyorlar. İyi de gizledikleri için zaten gelen referanslar olumlu" dedi.

ERDOĞAN: GELİN, GÖRÜN

Erdoğan, Batı'yı eleştirdiği konuşmasında "Londra'dan, Paris'ten, şuradan, buradan kuru sıkı atmakla olmuyor bu iş. Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' diyebilirsiniz, iktidarını beğenmeyebilirsiniz. İnsaf edin de gelin bir görün ne var ülkede."