Türkiye karşıtı rapor için İngiliz vekile 'rüşvet'

Gülen'in İngiltere'de Türkiye aleyhine bir rapor için rüşvet verdiği öne sürüldü. Buna göre, bir vekil 'ısmarlama rapor' için 500 bin TL rüşvet aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Times'da yer alan iddiaya göre, iktidardaki Muhafazakâr Parti'nin milletvekillerinden Sir Edward Garnier 'Türkiye’de Hukukun Üstünlüğü ve İnsan Haklarına Saygı Üzerine Bir Rapor' başlıklı belgede Gülen Cemaati'nin tezlerinin savunulması için 115 bin 994 sterlin (500 bin Türk Lirası) rüşvet aldı. The Times'a göre araştırma, Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteci ve Yazarlar Vakfı (GYV) tarafından 'ısmarlandı'.

PR ŞİRKETİ TANITMIŞ

Garnier'in yazarlarından biri olduğu araştırma, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ardından Türkiye'de hukuk sisteminde yapılan değişiklikleri eleştirel bir dille ele alıyordu. Eylül 2015'te yayımlanan araştırmanın tanıtımını, müşterilerine 'itibar yönetimi' hizmeti veren halkla ilişkiler şirketi Hawthorn üstlenmişti. Times'a göre, metnin kopyaları dönemin İngiltere başbakanı David Cameron ve dışişleri bakanı Philip Hammond'a da gönderilmişti.

GARNIER İDDİAYI REDDETTİ

Garnier ise Times'la görüşmesinde Gülen'den destek almadığını ve raporun bağımsız olarak hazırlandığını söyledi.

RAPORUN TAM METNİ