İncirlik'e giriş ve çıkışlar yasaklandı

Adana Emniyeti'ne gelen "yeni bir darbe olacak" ihbarının ardından kentte olağanüstü bir gece yaşandı. Polis İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı dahil askeri birliklerin önünü tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'na giriş ve çıkışlar yasaklandı. İddiaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü'ne 15 Temmuz'daki gibi bir darbe girişimi daha olacağı yönünde istihbarat gitti. Bunun üzerine dün gece saat 23.00 sıralarında 7 bine yakın polis teyakkuza geçti. Polisler, Adana Emniyet Müdürlüğü, Adana Valiliği, Adana Havalimanı, Kürkçüler Cezaevi önünde önlem aldı.

Adana Emniyeti olası bir darbe girişimine karşı Adana'da askeri birliklerin önüne polisleri gönderip zırhlı araç ve TOMA'larla önlem aldı.

İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın bütün giriş çıkışlarında da polis olağanüstü önlemler aldı. 5 TOMA üssün önüne gelirken, çevik kuvvet ve terörle mücadele polisleri uzun namlulu silahlarla giriş ve çıkışları tuttu. Polis ikinci bir emre kadar üsse  giriş ve çıkışları yasakladı. Dışarıdan üsse gelen işçiler içeri alınmazken, içeridekilerin de dışarıya çıkması engellendi. İncirlik'teki 10. Tanker Üssü'nün Komutanı Bekir Ercan Van, darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI İNCİRLİK'E GELİYOR

Bu gelişmeler olurken ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford bugün Türkiye'ye geliyor. Dunford, ilk olarak Ankara'da ikili temaslarda bulunacak. Ardından da İncirlik Üssü'ndeki Amerikan askerlerini ziyaret edecek. (HABER MERKEZİ)