Çetin: Fethullahçılar sarı lacivert bir duvara tosladı

Balyoz Davası'nda tutuklanan Emekli Tümgeneral Semih Çetin, 15 Temmuz darbe girişimini en ilginç yorumlayan isim oldu. Çetin'in yorumunun ardından 'sarılacivertduvar' hastagi saatlerce TT'de kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekli Tümamiral Semih Çetin, Fethullah Gülen Cemaat yapılanması ve Fenerbahçe hakkında söylediği sözlerle sosyal medyada gündeme oturdu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Emekli Tümamiral Semih Çetin, 15 Temmuz'daki darbe girişimi hakkında şöyle konuştu: "Direnenler diyorsunuz ya; tozu dumana katarak 'geliyorum' diye bağıra bağıra gelen Fethullahçı örgütlenmenin karşısına çıkan ilk grup kimdi? Sarı lacivert bir duvara toslamışlardır bunlar. Hakkını verelim. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe üyelerinin ve Fenerbahçe camiasının, doludizgin ilerleyen Fethullahçı örgütün tosladığı ilk duvar olduğunun altını çizmek lazım" diye konuştu.

'sarılacivertduvar' hashtag'i TT oldu

Semih Çetin'in Tarafsız Bölge'de yaptığı açıklamalar sosyal medyada günün konusu oldu. Twitter'da açılan 'sarılacivertduvar' hashtag'i saatlerce trending topic (TT) listesinde ilk sıralarda yer aldı.

SEMİH ÇETİN KİMDİR?

Balyoz Davası kapsamında tutuklanan, daha sonra suçsuz olduğu anlaşıldıktan sonra serbest bırakılan Emekli Tümgeneral Semih Çetin, dava sürecinde ve Hasdal Cezaevi'nde yaşadıklarını 'Bir İhanetin Öyküsü - Hasdal'da Bir Amiral' adlı kitabında kaleme almıştı. Çetin, 18 Ağustos 2011'de mahkemede yaptığı savunmada, "Kendi ordusuna ve donanmasına komplo kuracak kadar alçalmış bir çetenin yarattığı bir ihanet sürecinden geçiyoruz. Kendi ülkemizde esir düştük" ifadesini kullanmıştı.