Darbeciler komutanlara su bile vermemiş!

15 Temmuz günü Genelkurmay Başkanlığı'ndaki darbe girişimcilerinin, komutanların başına torba geçirdiği, onlara su bile vermediği iddiası ortaya atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananları köşesinde yazdı. MİT'in darbenin istihbaratını aldığı ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Genelkurmay'a geçmesi üzerine darbecilerin gece 03.00'te planladıkları darbeyi 21.00'e aldıkları iddiasını paylaşan Selvi, şöyle yazıyor: Darbeci bir subay ifadesinde, “MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay’a gelip toplantı yaptıklarını görünce, darbe planının sızdığını anladık. Bunun üzerine kısa bir süre değerlendirme yapıp, darbeyi 03.00’ten 21.00’e çektik” diye anlatıyor.

MEHMET DİŞLİ, HULUSİ AKAR'I DARBE İÇİN İKNAYA ÇALIŞIYOR

Selvi, ayrıca, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan kardeşi Genelkurmay 2. Başkanı ve Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli tarafından darbenin başına geçmesi için ikna etmeye çalışıldığını' iddia ediyor. Selvi, o anları şöyle anlatıyor: "Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanı’nı darbenin başına geçmesi için ikna etmeye çalışıyor. Az sonra kapıyı kapatıyorlar. Bu kez yeni bir gürültü duyuluyor. Genelkurmay Başkanı’nın özel kalem müdürü tarafından makama çağrılan Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak derdest edilip, İkinci Başkan’ın odasına alınıyor."

'IŞİD BİLE BUNU YAPMAZDI'

Selvi, öte yandan komutanlara su bile verilmediğini ve başlarına torba geçirildiğini iddia ediyor: Kara Kuvvetleri Komutanı, İkinci Başkan ve Ertuğrulgazi Özkürkçü’nün de içinde yer aldığı 17 kişi ise ikinci helikoptere bindiriliyor. Ertuğrulgazi Özkürkçü’nün elleri çözülüyor, başına bir torba geçiriliyor, merdivenlerden inerken, “Önümüzde basamak var mı?” sorusuna dahi cevap verilmiyor. 4 Temmuz 2003 tarihinde Irak’ta Amerikalılar, Türk askerinin başına çuval geçirmişti. Bundan tam 13 yıl sonra bu kez darbeci subaylar, komutanlarının başına torba geçirerek Genelkurmay karargâhından çıkarıyorlar. Karargâhta derdest edilen generaller, “IŞİD bile bizi yakalasa bunları yapmazdı” dediler. Su istemişler, su dahi verilmemiş. Özel Kuvvetler Komutanı Tümg. Zekai Aksakallı “Genelkurmay’dan götürülüş görüntülerini izlerken, bu Türk subayına yapılır mı diye ağladım” diyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için