Boğaziçi Köprüsü'ndeki 22 asker serbest bırakıldı

Darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü üzerinde bekleyen, çoğu askeri öğrenci 22 kişi serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da, Boğaziçi Köprüsü'ne getirilen çoğu öğrenci 22 asker serbest bırakıldı.

Hava Harp Okulu ve Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu 22 asker çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Askerler çıkan çatışmada tankların içinde saklandıklarını söyledi.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanma talebiyle gözaltına alınan askerler İstanbul 1. Sulh Hakimliği tarafından sorgulandı. Tatbikat için Boğaziçi Köprüsü'ne getirildiklerini söyleyen askerler, komutanlarının vatandaşlara ateş açmaları için kendilerini zorladıklarını söylediler.

Çatışma sırasında 4-5 saat tankın içinde saklandıklarını ifade eden askerler, bazılarının sıcaktan bayıldığını aktardı. Askerler, bir polis memurunun "Size bir şey olursa ben de kafama sıkarım" demesi üzerine teslim olduklarını söyledi.

Mahkeme, dosya kapsamı, mevcut delil durumu, şüphelilerin emir komuta zinciri içerisindeki görev ve konumlarını dikkate alarak serbest bırakılmalarına karar verdi. Askerler hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu. (DHA)