İHD: Askerlerin tedavi ve avukatlığını ücretsiz üstleneceğiz

İHD avukatı Eren Keskin, basın toplantısı düzenleyerek “Hak ihlaline uğrayan herkes gelip bize başvursun” çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul şubeleri, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden sonra yaşanan hak ihlallerine ve çeşitli semtlere yönelik saldırılara ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Avukat Eren Keskin, hak ihlaline uğrayan bütün ailelere seslenerek, İHD’ye başvurmalarını, avukatlıklarını ve tedavilerini ücretsiz üstleneceklerini söyledi.

ASKER AİLELERİ İHD'Yİ ARAMIŞ

İMC TV'nin haberine göre, Askeri darbe girişimini endişe ile izlediklerini belirten Keskin, “12 Eylül darbesinin yarattığı toplumda yıkımdan sonra kurulan bir dernek olarak darbenin her türlüsüne karşıyız” dedi. Bu girişimin ardından yaşananların uzun süredir askıya alınmış olan toplumsal barışı ve insan haklarını kullanılamaz hale getirdiğini vurgulayan Keskin, asker ailelerinin, çocuklarının yaşamlarından endişe duyduklarını telefon ile kendilerine bildirdiklerini söyledi.

'ENDİŞELİYİZ'

“Demokrasiye sahip çıkan öfkeli halkın haklı tepkisi" olarak lanse edilmeye çalışılan durumun ardından hükümet ve devlet yetkililerinin tutumunu da değerlendiren Keskin, “Teslim olan askerlerin öldürülmesi veya kameralar önünde binlerce kişinin işkencesine maruz bırakılmaları, ters kelepçe yapılarak, çıplak vaziyette bekletilmeleri darbeci şiddetin, karşı bir şiddetle daha ağır sonuçlara ulaşmasına yol açmıştır” dedi. Keskin, yaşananlardan ötürü endişe içinde olduklarını sözlerine ekledi.

'ÜCRETSİZ KARŞILAYACAĞIZ'

TİHV İstanbul temsilcisi Ümit Efe ise, “Askerlere yapılan her türlü muameleyi, linç ve işkenceler bizlere izletildi. Kişiler İHD’ye başvurduktan sonra, bizler onların tedavilerini gücümüz oranında ücretsiz karşılayacağız” dedi.