Dink cinayetinin kilit ismi darbeden gözaltında

Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan isimler dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hrant Dink cinayetiyle ilişkili jandarmalarla telefon trafiği belirlenerek cinayetteki rolü ortaya çıkarılan Albay M.D., darbe girişiminin ardından Ankara’da gözaltına alındı.

Al Jazeera Türk’ten Selahattin Günday'ın haberine göre Dink cinayetinin işlendiği dönemde İstanbul’da görevli yüzbaşı olan M.D, 15 Temmuz darbe girişiminde cunta ile birlikte hareket ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Ankara’da görev yapan ve uzunca bir süredir Albay rütbesinde bulunan M.D polis ekiplerince gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos'un önünde öldürülmüştü. Dink cinayetinin en önemli şüphelilerinden olan M.D’nin cinayetle bağlantısı telefon kayıtları ile ortaya çıkmıştı. Hrant Dink’in öldürüldüğü yerde jandarmaların olduğunu tespit eden savcılık, bu kişilerin isimlerini ve telefonlarını tespit etmiş, Dink cinayetiyle bağlantılı bu jandarmaların telefon trafiğinin merkezinde M.D isimli bu jandarma yüzbaşının olduğunu belirlemişti. 

Cinayet öncesi ve sonrasında Trabzon ve İstanbul Jandarma İstihbaratı arasında koordinasyon sağlayan kişi olduğu bilgisi soruşturma makamlarında mevcuttu. Bu tespitlere rağmen şu ana kadar M.D hakkında Dink cinayeti ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştı. Savcılık da Dink cinayetindeki ‘Jandarma bağlantısı’nı dosyadan ayırmıştı.