Olay günü görev yapanların ismini TSK'den isteyecek

Rus pilotun öldürülmesine ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Karakaya, dosyayı darbeci askerleri de içerecek şekilde genişlettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının pilotunu öldürdüğü iddiasıyla halen tutuklu bulunan Alparslan Çelik hakkında yeniden başlatılan soruşturma, darbe girişiminde sonra yeni bir boyut kazandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, bazı gazetelerde çıkan haberler ile Rus yetkililerin açıklamaları sonrasında soruşturmasını, darbe girişimine katılan askerleri de dahil edip genişletti.

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR

Savcı Berkant Karakaya'nın, Türkiye basınındaki yeni iddialar ve Rus uzmanların da benzer açıklamaları sonrası soruşturmayı genişlettiği belirtildi. Karakaya, Rus uçağın düşürüldüğü gün görev yapanların isim listesini Genelkurmay Başkanlığı’ndan talep edeceğini, bunların gözaltına alınanlar arasında bulunması durumunda, bu kişiler hakkında da dava açacağını ifade etti.

İLK MELİH GÖKÇEK İDDİA ETMİŞTİ

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki gün önce katıldığı bir TV programında Rus uçağını düşüren kişinin darbecilerden biri olduğunu iddia etmişti. Gökçek, "Rusya ile aramızı bozan Paralel Yapı'dır. Paralel Yapı'daki pilotlardan bir tanesinin yapmış olduğu olaydır. Bugüne kadar bunu seslendiremiyorduk. İçimize atıyorduk. Niye? Bizi tamamen dünya politikasında yalnız bırakmak istediler" diye konuşmuştu. Gökçek, Rus yetkililerin de aynı kanaatte olduklarını bildiğini söylemişti.