O askerler sadece 'sınırı kaçak geçmek'ten yargılanacak

Yunanistan'a helikopterle kaçtıktan sonra gözaltına alınan darbe girişimcisi 8 askerin Dedeağaç Savcılığı'ndaki sorgusu tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'deki darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin yargılanmasına başlandı. Dedeağaç Savcısı Ana Nikitopulu tarafından adliyede bir saat süre ile 'ülkeye kaçak girmek' ve 'iki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye sokmak' suçlaması ile ifadeleri alınan kaçak askerler, Türkiye'de hayatlarının tehlikede olduğunu ve bu nedenle Yunanistan'a kaçtıklarını söylediler. Darbe girişimcisi askerler, Türkiye'de kalan aileleri için ise endişe ettiklerini ifadelerinde anlattılar.

SAVCI, BİR SUÇLAMAYI KALDIRDI

Yunan basınının ilgisinin yoğun olduğu gözlenen duruşmada Savcı Nikitopulu, bir saat süren sorgunun ardından dosyayı incelemek için avukatları duruşma salonunun dışına çıkardı. Daha sonra savcı, sanıklar hakkındaki 'iki ülke arasındaki dostluğu bozmak' yönündeki suçlamayı kaldırarak, yarın saat 12.00'de Suçüstü Mahkemesi'ne sadece 'sınırı kaçak olarak geçmek' suçlaması ile çıkmasına karar verdi.

'PİŞMAN MISINIZ' SORUSUNA YANIT VERMEDİLER

Duruşma tutanaklarını imzalayan 8 kaçak subay, daha sonra ikişerli gruplar halinde elleri kelepçeli olarak adliye binasından çıkarılarak zırhlı polis aracına bindirildi. Sanıklar, gazetecilerin 'Pişman mısınız?' sorusuna cevap vermeyip, yüzlerini elbiseler ile kapattılar. Darbeci askerler bu geceyi yine Fere Polis Merkezi'nde geçirecek.

'SIĞINMA TALEBİ KABUL EDİLEBİLİR'

Dedeağaç'ta savcılık sorgusundan sonra açıklama yapan darbeci subayların avukatlarından Menya Polihroni ve Katerine Dapudani, savcının iki ülke arasındaki dostluğu bozmak yönündeki suçlamayı kaldırmasının sanıklar açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Avukatlar, "Bu suçlamanın kaldırılmasının, sığınma talebinin kabul edilmesine yol açacağını düşünüyoruz. Sadece aileleri için endişe ediyorlar" dedi. (DHA)