Saldırı ABD uyarısının ardından geldi

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye için uyarı yayınladığı günün akşamında meydana gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Amerikan vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat konusunda tekrar uyarmıştı. Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı ABD'nin Türkiye'de 16 kentin ismini verip vatandaşlarına "dikkatli olun" çağrısı yapmasından saatlerce sonra meydana geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, daha önceki uyarısını yinelediği açıklamada "ABD vatandaşlarından terör saldırıları ve bazı terör gruplarının tehditleri nedeniyle Türkiye’deki seyahatleri sırasında dikkatli olmaları" istendi.

Son uyarının 29 Mart’ta yapılanın yerine geçeceği kaydedilen açıklamada, "turistlerin yerli ve yabancı terör grupları tarafından açıkça hedef alındığı" belirtilmişti.

OBAMA BİLGİ ALDI

Öte yandan saldırı sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya dair İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco'dan bilgi aldığı kaydedildi. Hürriyet'in haberine göre Açıklamada, "İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, İstanbul'da havalimanında meydana gelen patlamalara dair Başkan'ı bilgilendirdi" ifadesine yer verildi.